Siltojen kaupungin
kotiseutuyhdistys
itäisessä Hämeessä
HEINOLA-SEURA
Heinolan vaakuna
Etusivu
 
Ajankohtaista
 
Aloitteet
 
Galleria
 
Hakemisto
 
Hallinto
 
Historia
 
Juhlat
 
Julkaisut
 
Linkkisivu
 
Tarinatupa
 
Tietovakka
 
Toiminta
    
VANHOJA KUUKAUDEN KUVIA
 
2012
 
 

JOULUKUU 2012
 
Kuukauden kuva
 
Heinola, Suomen Joulupuukaupunki
 
Viime jouluna Heinola julistautui Joulupuukaupungiksi. Joulupuukaupungin valot ovat syttyneet nyt toisen kerran ja yhä useampaan joulupuuhun: Rantapuisto ja Siltasaari kylpevät valoissa, torista puhumattakaan, ja 80-vuotias rautatiesilta on juhlavalaistu.
 
Joulupuukaupunkijulistus on haaste ja velvoite meille heinolalaisille. Haluamme valoillamme kertoa ei vain joulun valosta, vaan siitä, että yhdessä haluamme tehdä kotikaupungistamme vieläkin paremman paikan asua ja rakentaa valoisaa tulevaisuutta myös nuorillemme.
 
Tervetuloa muualtakin joulupuukaupunkiin hakemaan
 
Joulumieli Heinolasta!
 
Joulukukka
 


MARRASKUU 2012
 
Kuukauden kuva
 
Marraskuussa kesä ja talvi kohtaavat hyvässä sovussa.

 

LOKAKUU 2012
 
Kuukauden kuva 1
 
Heinolassa Lampikadun ja A.F.Airon kadun välissä sijaitseva Paimenkallio hehkuu jälleen syksyn väreissä. Vuodesta toiseen kuvanveistäjä Armas Lähteenkorvan Paimen-reliefi vuodelta 1964 yrittää saada omaa reviiriä voidakseen kertoa pikkukaupungin paimenhistoriaa.
 
Kuukauden kuva 3
 

 

SYYSKUU 2012
 
Kuukauden kuva
 
Rautatien tulo Heinolaan 80 vuotta sitten puolen vuosisadan odotuksen jälkeen oli mittaamattoman arvokas asia niin Heinolalle kuin koko Itä-Hämeellekin. Radan ja sillan vihki 10. syyskuuta 1932 käyttöön tasavallan presidentti P.E. "Ukko-Pekka" Svinhufvud, joka oli nuorena miehenä toiminut Heinolan tuomiokunnan tuomarina. Värikuvan museojunasta otti Kalevi Peltola viime elokuun alussa Heinolan ratapihalla.
 

ELOKUU 2012
 
Kuukauden kuva 1
 
Heinolan Maaherranpuiston leikkikentälle rakennettiin keväällä uusiin leikkeihin houkuttelevat kalusteet vaaleanpunaisine possuineen. Näin Uuno Kailaan Pallokentällä-runon oletetulla tapahtumapaikalla viihtyvät uudenkin vuosituhannen lapset ja heitä hoivaavat isät ja äidit residenssin aikaisesta vanhasta puistomaisemasta nauttien.
 
Kuukauden kuva 2
 
Höyryveturin vetämän museojunan vierailut Heinolassa kahtena päivänä elokuun alussa olivat junien ystäville kesän kohokohta.
 

HEINÄKUU 2012
 
Kuukauden kuva
 
Luonnonkaunis kesäkaupunki Heinola toivottaa tervetulleiksi vieraat läheltä ja kaukaa tutustumaan kaupunkiin. Päivittäinen näky satamassa ovat Päijänteen sinivalkoiset laivat, jotka tuovat kaupunkiin matkailijoita Lahdesta, Vääksystä ja Kalkkisista.
 

KESÄKUU 2012
 
Kuukauden kuva
 
Heinola oli aikaisemmin omenapuiden kaupunki. Edelleen heräävät seminaarin vanhat känkkyräiset granaattiomenapuut joka kevät kukintoon seminaarimiljöön onnelliseen tulevaisuuteen uskoen ja kysellen: Vieläkö seminaarihenki elää Heinolassa?
 

TOUKOKUU 2012
 
Kuukauden kuva
 
Rivit ojennuksessa odottelevat Heinolan Rantapuiston laiturit kesävieraita.


HUHTIKUU 2012
 
Kuukauden kuva
 
Talven valta iski lujasti jo orastanutta kevättä vastaan: kuvassa Tommolankatua 4. huhtikuuta. Puitten takaa pilkottaa uudisrakennus, mahtavalta nimeltään – Heinolan Virran Valtias!
 

MAALISKUU 2012
 
Kuva Maamme siirtyi uuteen aikaan, kun Suomen tasavallan presidentti Sauli Väinämö Niinistö astui virkaansa maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Sen kunniaksi liehuivat siniristiliput kaikkialla valtakunnan lippusaloissa, niin myös Heinolan kaupungintalon edustalla.
 

HELMIKUU 2012
 
Kuva Pyykkinarujen lumimakkarat paistuvat helmikuun auringossa Heinolan Tommolassa.
 
Kuva Myöhäissyntynyt talvi on nyt parhaimmillaan Ylä-Räävelinkin vinkkelistä katsottuna: on lunta, pakkasta, kosketeltavaa luonnon rauhaa. Mikä on hiihtäjän hiihdellessä?

 
TAMMIKUU 2012
 
Kuva
   Kalevi Peltola
 

Kuvien editointi: Arto Sakari Korpinen