Siltojen kaupungin
kotiseutuyhdistys
itäisessä Hämeessä
HEINOLA-SEURA
Heinolan vaakuna
Etusivu
 
Ajankohtaista
 
Aloitteet
 
Galleria
 
Hakemisto
 
Hallinto
 
Historia
 
Juhlat
 
Julkaisut
 
Linkkisivu
 
Tarinatupa
 
Tietovakka
 
Toiminta
    
VANHOJA KUUKAUDEN KUVIA
 
2014

 
JOULUKUU 2014
 
 
Rauhaisaa Joulua! toivottavat Kalevi ja Arto Sakari
Joulun 2014 avauksessa sytytettiin kaupungin juhlavuoden kunniaksi jouluvalot 175 puuhun.
 
Suomen Joulupuukaupungiksi julistautuminen jouluna 2011 on meille heinolalaisille haaste ja velvoite. Haluamme valoillamme kertoa ei vain joulun valosta, vaan siitä, että yhdessä haluamme tehdä kotikaupungistamme vieläkin paremman paikan asua ja rakentaa valoisaa tulevaisuutta myös nuorillemme.

MARRASKUU 2014
 
Kuva
Tämä oopperalaulaja Jorma Hynnisen tunnelmallinen maalaus on nähtävänä hänen näyttelyssään Heinolan taidemuseossa aina marraskuun loppuun saakka.
 


LOKAKUU 2014
 
Kuva
 
Kuva


SYYSKUU 2014
 
Kuva
Tärkeä osa kaupungin juhlavuotta on ollut saada juhlailme luoduksi erikoisesti kaupungin keskustan tuntumaan. Siinä on kaupungin vihertoimi onnistunut. Kevään siivoustalkoot ja pusikoiden raivaaminen olivat yksi osa juhlailmeen rakentamista. Sen jälkeen yleisilmettä ja vetovoimaisuutta saatiin lisäämällä kukkaistutuksia keskustan lisäksi enemmän silloille ja kaupungin tuloväylille.
 
Ympäristöviikon alkaessa kiitämme kaupungin vihertointa kaupungin juhlailmeen luomisesta. Vaikka helteet ja rankkasateet ovat kesän aikana vuorotelleet Itä-Hämeen helmessä, kukkaistutukset voivat hyvin ja ovat ilonamme jatkettaessa juhlavuoden viettoa. – Teksti ja kuvat: Kalevi Peltola
 
Kuva


ELOKUU 2014
 
Elokuun 1. kuva
Presidentti Sauli Niinistön yllätysvierailu Heinolassa elokuun ensimmäisenä päivänä sai kaupunkilaiset sankoin joukoin liikkeelle. Arvovieraan toivotti tervetulleeksi kaupunginjohtaja Jussi Teittinen torin upouudella esiintymislavalla. – Kuvat: Kalevi Peltola
 
Napsauta kuvaa ja näe lisää!
 
Elokuun 2. kuva


HEINÄKUU 2014
 
Heinäkuun kuva
Tasan kymmenen vuotta sitten heinäkuussa 2004 avattiin Heinolan asuntomessut. Tähtiniemen alueelle oli kohonnut uusi hieno kaupunginosa, joka oivasti suunniteltuna ja rakennettuna sopeutui erinomaisesti kirkasvetisen Kymenvirran rantamaisemaan. Napsauta kuvaa ja lue lisää!


KESÄKUU 2014
 
Kesäkuun kuva
 
SUVIVIRRELLÄ AVATTIIN KESÄKUU
"Se on kaikkein virtten suloisin", kirjoitti aikoinaan runoilija P. Mustapää suvivirrestä. Kun kirkon kellot alkoivat kumahdella kellotapulissa, aurinko kultasi kirkon tienoon. Heinolan vanhin puisto, Kirkkopuisto, koki ensimmäisen suvivirsitapahtuman historiansa aikana. Kolmisensataa heinolalaista oli noudattanut Heinola-Seuran kutsua osallistua suvivirsitapaamiseen. Suvivirsi on yhteistä kulttuuriperintöämme. Sitä haluttiin siirtää tälläkin tilaisuudella tuleville sukupolville. – KP
 
Suvivirsi soikoon!


TOUKOKUU 2014
 
Toukokuun kuva
 
Kesä ovella
Vaput on juhlittu ja liputettu. Kesää kohti ollaan vauhdilla menossa. Vesitornista näkee parhaiten kesän edistymisen. Se on parhain näköalapaikka. Vesitornin yleismaisemista on hyvä lähteä kiertämään Heinolan keskustan juhlavuoden promenadia.
 
60 vuotta sitten Itä-Hämeen matkailijayhdistys aloitti kahvilatoiminnan tornissa nimellä Kahvila Näkötorni. Se oli ensimmäinen vesitornissa avattu kahvila Suomessa. Matkailuyhdistys jatkoi toimintaa vuoteen 1995 saakka, jonka jälkeen eri yrittäjät ovat jatkaneet kahvilan maineikkaita perinteitä.
 
Näin uutisoi ilolla silloinen Itä-Häme -lehti kahvilan perustamista: ”Heinolassa toteutuu tänään vuosikausien toive vesitornin näköalakerroksesta, josta avautuva näköala pystynee kilpailemaan minkä muun tahansa kanssa näköalapaikoista. Tornin näköalakerros sijaitsee n. 70 metrin korkeudella Kyminvirrasta ja 155 m merenpinnasta. Kahvila – Näkötornin hoidosta vastaa Itä-Hämeen matkailuyhdistys ry. Kahvilaa emännöi yhdistyksen sihteeri Mailis Hänninen.”
 
Avajaispäivä oli toukokuun 22. vuonna 1954. Samana toukokuun päivänä Café Torni juhlii tätä merkittävää päivää ja koko viikon lopun.
 
Kuvakulmat vesitornista ovat kaikkina vuodenaikoina kokemisen arvoiset. Heinola elää paletin vaihtuvissa väreissä kaiken aikaa. Sen huomaa parhaiten piipahtamalla vesitornissa ja lumoutumalla Heinolan väsymättömään maisemaan.
 
Kalevi Peltola (kuva ja teksti)
 
Näe Heinolan vaikuttava panoraama: napsauta kuvaa!

MAALISKUU 2014
 
Maaliskuun kuva
Tämä vanha viisaus ei enää taida pitää paikkaansa. Helmikuun jääfestareista on vain muistot jäljellä, samoin kuin sen jääveistoskilpailun voittaneen Venäjän joukkueen työstä. – KP
Maaliskuun kuva 2
 


HELMIKUU 2014
 
Helmikuun kuva
Helmikuu on Heinolassa toista kertaa jään juhlaa. Talven suurimman yleisötapahtuman Jääfestivaalin teemana on Eteenpäin – Going forward. Jääveistoskisassa on mukana 10 kansallisuutta, ja kaupungintalon eteen nousee Heinolan 175-vuotisjuhlavuoden jääveistos.
 
Festivaali tarjoaa 13–23.2.2014 runsaasti jään loistoa ja kimallusta: taiturillista jäänveistämistä, ikimuistettavia jääveistoksia Rantapuistossa ja kaupungilla sekä lukuisia oheistapahtumia jään ja yhdessäolon merkeissä niin heinolalaisille kuin vieraillekin. Viime vuonna festareilla kävi 20 000 vierasta. Kp

 

TAMMIKUU 2014
 
Ilotulitus
 
Heinolan kaupunki 175 1839-2014
 
Kotikaupunkiamme onnittelee
 
Heinola-Seura
 

 
 175 Heinola

 

Kuvien editointi: Arto Sakari Korpinen