Siltojen kaupungin
kotiseutuyhdistys
itäisessä Hämeessä
HEINOLA-SEURA
Heinolan vaakuna
Etusivu
 
Ajankohtaista
 
Aloitteet
 
Galleria
 
Hakemisto
 
Hallinto
 
Historia
 
Juhlat
 
Julkaisut
 
Linkkisivu
 
Tarinatupa
 
Tietovakka
 
Toiminta
  
VUODEN 2007 Ajankohtaista-SIVUN AINEISTO


 
Viihdekonsertti valloitti
    Heinola Sinfonietta solisteineen vauhdissa
 
Kesä laulettiin Heinolaan
    Koululaiset luovat uutta perinnettä
 
Vanhat koululaulut kokivat uuden tulemisen
    Koululaulujen illan suosio yllätti
 
Kyläparlamentit koolla
    Yhdessä olemme enemmän
 
Heinola-Seura vahvasti nousussa
    Heinola-Seuran kevätkokous pidettiin Hevossaaressa
 
 
HEINOLAN MUSEOTOIMEN NÄYTTELYT
 
Kuva: Kalevi Peltola
Kultainen kello
Ranskalainen pöytäkello noin 1825-55, polttokullattua pronssia. Kolmijakoisessa hedelmäköynnösten koristamassa jalustassa figuurit Yö ja Päivä, jotka muotoiltu Michelangelon San Lorenzon tuomiokirkon Cappella Medicissä Firenzessä olevan Giuliano di Medicin hautamonumentin (1526-34) mukaan. Uurnan muotoinen kellohuone, jonka sivuilla satyyrin päät, ylinnä plastinen kukannuppu. Kellohuoneen jalustassa masque feuillu (lehtinaamio) sekä oinaan päät.

 
K aupunginmuseossa on pukeuduttu juhlaan, taidemuseossa pronssiesineet aateloitu kullalla ja Galleria Lambertia hallitsevat messinkivalun mestarit.
 
Kesänäyttelyt avautuivat 27. kesäkuuta WPK-talon aurinkoisessa pihapiirissä pidetyllä juhlallisella avajaistilaisuudella. Näyttelyt avasi Heinolan museoiden ystävä, professori Matti Klinge.
 
Raportti näyttelyjen avajaisista
 
Sirpa Juuti: Dorrit von Fieandtin juhlapukuja
 
Kari-Paavo Kokki: Pronssiesineet sisustustaiteessa
 
Messinkivalun mestarit, Kalajoen Helanderit
 
Heinolan museotoimen suuret näyttelyt 1989-2006
 
 
kukat
 
 
 
HEINOLAN KALAMARKKINAT HELTEESSÄ JA SATEESSA
 
Seuran kokeneet ja iloiset talkoolaiset valmiina palveluksiin
Kuva: Kalevi Peltola
 
Tämän kesän kalamarkkinat (11.-12.8.2007) Heinolan satamassa saivat kokea ylenpalttista auringon paistetta ja virkistävää sadetta. Säiden vaihtelut vain toivat markkinapaikalle mukavaa lisätunnelmaa. Vuosien varrella jo kasitteeksi tullutta Heinola-Seuran lohikeittoa valmistettiin jälleen molempina päivinä 120 litraa.
 
Lue lisää ja katso kuvia!
 
 
kukat
 
 
 
TERVEISIÄ KOTISEUTUPÄIVILTÄ SALOSTA!
 
Kotiseutupäivien yleisöä
Kuva: Kalevi Peltola
 
Valtakunnalliset kotiseutupäivät ovat kotiseututyön ja kansallisen kulttuurin yhteinen kesätapahtuma ja yksi kesän kohokohdista. Salon seutu, joka muodostuu 11 kunnasta, sai tänä vuonna kunnian järjestää 59. Valtakunnalliset kotiseutupäivät.
 
Päivien teema "Savumerkistä kännykkään" perustui sekä historiaan että nykypäivään. Uskelan asukkaat aloittivat langattoman viestinnän jo vuoden 800 paikkeilla sytyttäessään merkkitulia varoittamaan viikinkien uhasta. Ja tänään Nokia Oyj tarjoaa Salossa 4725 työpaikkaa.
 
Lue Kalevi Peltolan kuvitettu raportti!
 
 
kukat
 
 
 
HEINOLAN VUODEN 2007 UNIKEOKSI KASTETTIIN
ROVASTI ANJA MASTOSALO

 
Heinolan Unikeko 2007
Kuva: Kalevi Peltola
 
Auringon paahtaessa Kylpylän maisemia pulautettiin rovasti Anja Mastosalo Kymen lämpimään syleilyyn. Kolmisen sataa uteliasta seurasi kastetapahtumaa ja arvuutteli sitä, kuka tunnettu heinolalainen nousee tällä kertaa Kymen syleilystä.
 
"Sehän on Anja!", kuului monelta taholta. Tyytyväiset katseet seurasivat entisen urheilija-Anjan selviytymistä aamun vesileikistä. Kymmenet kamerat ikuistivat ikimuistettavan hetken tunnelmia Kylpylän rannassa.
 
"Oikea valinta, minua on lapsesta alkaen kutsuttu unikeoksi", tuumasi uusi unikeko. Viisi edellisten vuosien unikekoa olivat todistamassa tapahtumaa.
 
LUE LISÄÄ JA KATSO KUVIA!
 
HEINOLAN UNIKEKOPERINNE – JA NAANTALIN
 
HEINOLAN "UUDEMMAN AJAN" UNIKEOT
 
 
 
kukat
 
 
 
RETKELLÄ ASUNTOMESSUILLA HÄMEENLINNASSA
 
Asuntomessut, kuva
Kuva: Kalevi Peltola
 
Kesäinen retki aurinkoiseen Hämeenlinnaan 16. heinäkuuta oli onnistunut. Heinola-Seuran ja Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen järjestämällä retkellä bussillinen heinolalaisia, sysmäläisiä ja hartolalaisia koki Hämeenlinnan kaupungin kauneuden ja asuntomessujen kotoisen tunnelman.
 
Lue lisää ja katso kuvia!
 
 
kukat
 
 
 
SYDÄNSUVEN RETKELLÄ MUSTIOSSA JA FISKARSISSA
 
Retkeläiset Stenhusetin edessä
 
Heinola-Seuran ja Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen tämän kesän Sydänsuven retki suuntautui 20.6. kahteen tärkeään matkailukohteeseen: Mustion linnaan ja Fiskarsin ruukkikylään.
 
Lue lisää ja katso kuvia!
 
 
kukat
 
 
 
AHVENANMAA SENAATINTORILLA
 
Maakuntajuhlat pääkaupungin sydämessä
 
 
Ahvenanmaalainen hääpari
Kuva: Kalevi Peltola
 
Heinola-Seura ja Itä-Hämeen matkailuyhdistys tekivät jokakesäisen Senaatintoriretken Helsinkiin 16. kesäkuuta.
 
Lue lisää!

 
kukat
 
 
 
REUMA SAI RINNALLEEN VALON
 
 
Hotelli Valo 1
 
Elokuun 22. päivänä liehuivat liput Reuman saloissa, oli jälleen saavutettu tärkeä etappi. Reuma sai rinnalleen hotellin palvelemaan sekä sairaalan potilaita että heidän omaisiaan. Hotelli Valon vihki käyttöön Kelan pääjohtaja Jorma Huuhtanen.
 
Hotellin nimi Valo kuvaa positiivisuutta ja uskoa tulevaisuuteen. Reumasairaus tullaan lähitulevaisuudessa voittamaan!
 
Lue lisää!

 
kukat
 
 
 
"KOSKENSAARI, VIHREÄ, ASUMATON PARATIISI"
 
 
Näin otsikoi Kaija Multamäki erään luvun Heinola-Seuran toimittamassa kotiseutukirjassa Heinola - kotiseutuni mun.
 
Nyt Koskensaari on saanut asukkaat, kun yrittäjäpariskunta Matti ja Maila Nuotio on monen vuoden työn tuloksena entisöinyt Koskensaaressa olevan ns. Lundsonin huvilan sekä perhekäyttöön että yrityksensä Renet Oy:n toimipaikaksi.
 
Lundsonin huvila 1
 
Kaupunkilaiset ovat mielenkiinnolla seuranneet vuodesta 2004 rakennustyön etenemistä. Huvilan valmistuttua yrittäjäpari kutsui heinolalaiset ystävät ensivisiitille huvilaansa 10.9.2007. Päivän aikana huvilassa vieraili yli 600 heinolalaista.
 
Heinola-Seura kiittää ja onnittelee uskaliasta Nuotion perhettä vanhan ja ränsistyneen rakennuksen korjaamisesta. Kaupungilla ei olisi ollut siihen mahdollisuutta. Näin vuosien uhkakuva huvilan lopullisesta tuhosta on saanut onnellisen lopun.
 
Avoimien ovien päivän kuvasatoa
 
Koskensaari oli ennen Sikosaari
 
 
kukat
 
 
 
HABITARE -DESIGNMESSUT MESSUKESKUKSESSA
 
Sekä luxusta että kaunista arkea
 
 
Nojatuoli
 
 
Heinola-Seura ja Itä-Hämeen matkailuyhdistys ovat tehneet vuoden 2007 aikana kuusi matkaa. Kesän viimeinen retki tehtiin Habitare-messuille syyskuun 22. päivänä.
 
Jälleen linja-autollinen innostuneita matkalaisia suunnisti Helsingin messukeskukseen hakemaan innostusta ja ideoita oman kodin mahdolliseen syyskuntoon laittamiseen. Tai sitten muuten vain näkemään sisustamisen ja muotoilun kansainvälisiä tuulia messukeskuksen täydeltä.
 
Lue Habitare-raportti – runsaasti kuvia!
 
 
kukat
 
 
 
ARVOKAS DIA-KOKOELMA HEINOLA-SEURALLE
 
Teuvo Salminen lahjoitti lähes 200 kuvaa Heinolasta
 
Teuvo Salminen Heinolalaisten hyvin tuntema taiteilija-opettaja Teuvo Salminen, nykyään galleristi, mainosgraafikko ja ennen kaikkea karikatyyripiirtäjä, kävi kesän lopulla lahjoittamassa Heinola-Seuran käyttöön ja omistukseen lähes 200 diaa käsittävän kokoelman kuvanäkymiä Heinolasta vuosilta 1970-1999.
 
Lahjoitus on kotiseudullisesti merkittävä Heinolassa vuosikymmeniä vaikuttaneelta monipuoliselta taiteilijalta, jonka onnistuneita piirros- ja valokuvia on vuosikymmenien ajan saatu ihailla Heinolassa. Salmisen kuvalahjoitus antaa historiallisen perspektiivin Heinolan kaupunkikuvan muuttumisesta viimeisten vuosikymmenien ajalta.
 
Dia-lahjoituksen luovutuskirjoineen otti vastaan Heinola-Seuran johtokunta kokouksessaan 6.9.2007.
 
Heinola-Seura esittää parhaat kiitokset Teuvo Salmiselle lahjoituksesta.
 
Teuvo Salmisen henkilökuva
 
 
kukat
 
 
 
HEINOLAN KANSALLISELLE KAUPUNKIPUISTOLLE
KÄYTTÖ- JA HOITOSUUNNITELMA

 
 
Heinolan kaupungille myönnettiin vuonna 2002 kansallisen kaupunkipuiston status, joka sinetöi kaupunkikuvan historiallisen kehityksen residenssiajoilta tähän päivään asti.
 
Kaupungin päättäjät sitoutuivat viisi vuotta sitten kunnioittamaan Heinolan luonnon ja kulttuurimaiseman arvoja tätä statusta kunnioittaen sekä huolehtimaan puiston käytöstä ja hoidosta sen arvon mukaisesti.
 
Nyt on valmistunut käsikirja Heinolan kansallinen kaupunkipuisto – käyttö- ja hoitosuunnitelma, joka sisältää toimintaohjeet eri hallintokunnille päätösten pohjaksi.
 
Heinola-Seuran johtokunta hyväksyi 2.10.2007 tätä tärkeää käsikirjaa koskevan lausunnon toimitettavaksi Heinolan kaupungille. Myös Heinola-Seura tukeutuu vahvasti kansalliseen kaupunkipuistoajatteluun, joka merkittävästi kasvattaa kotiseutumme nauttimaa arvostusta.
 
Keskeinen osa kansallista kaupunkipuistoa on Heinolan seminaarin miljöö. Seminaarin alueelle lähivuosina tulevat mahdolliset muutokset ovat Heinolan kansallisen kaupunkipuiston hoito- ja käyttösuunnitelman kannalta haasteelliset. Heinola-Seura on lausunnossaan esittänyt omat visionsa asiaan.

 
Heinola-Seuran lausunto
 
 
kukat
 
 
 
TIETAIDE ON UUSI ALUEVALTAUS
 
Valliherrat valvovat liikennettä yötä päivää
 
 
Uittomiehet
 
 
Panu Patomäen ympäristötaideteoksen Valliherrat kolmas ja viimeinen osa, Uittomiehet kekseineen, löysi paikkansa 26.10.2007.
 
Valtatie 4:n Vierumäen liittymässä se kertoo ohikiitäville sekä Heinolan tukinuittoperinteestä Kymenvirralla että Vierumäen alueen puuteollisuuden voimakkaasta osaamisesta.
 
Lue lisää!
 
 
kukat
 
 
 
HEINOLA-SEURALLA SYYSKOKOUS
 
 
Heinola-Seuran syyskokouksessa, joka pidettiin 21.11.2007 Nordea-pankin tiloissa, valittiin seuran puheenjohtajaksi edelleen Kalevi Peltola. Johtokunnan uusiksi jäseniksi valittiin Marja Melfsen ja Pekka Saarela. Johtokunnassa jatkavat edelleen Marja Halme, Pentti Juurikkala, Hannu Koski, Tuula Palmu-Heikkilä, Pekka Rusila ja Maria Vuorinen.
 
Tilaisuuden aluksi toivotti kokousväen tervetulleeksi pankinjohtaja Timo Rantanen, ja varsinaisen kokouksen jälkeen Marja Melfsen luotasi kirjaansa Vuosien virta Heinolan lähihistoriaan liittyvien uutisleikkeiden valossa.
 
 
Kokousraportti
 
Marja Melfsen ja vuosien virta
 
 
kukat
 
 
 
SUOMI 90 6.12.2007
 
 
Suomen lippu Heinola juhli arvokkaasti 90 vuotta täyttävää Suomea WPK-talon upeissa puitteissa. Sali täyttyi kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa ääriään myöten.
 
Lisäarvoa tilaisuudelle antoi se, että tasokas ohjelma toteutettiin heinolalaisin voimin. Juhlapuheen piti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, sosiaalineuvos Mauno Kuusela.
 
Tilaisuudessa luovutettiin vuoden 2007 Heinola-mitalit opettaja Toini Laitiselle, tallipäällikkö Timo Niemelälle ja tutkimusjohtaja Marja-Liisa Viherälle pitkään jatkuneesta ansiokkaasta työstä Heinolan hyväksi.
 
 
Lisää!
 
 
 
kukat
 
 
 
ELOKUVAN MUISTI KIINNOSTI HEINOLALAISIA
 
 
Karjalainen & Kippola
 
Tutkija Ilkka Kippola (oik.) ja ylijohtaja Jorma Karjalainen, Heinola-valtuuskunnan puheenjohtaja, aloittelemassa elokuvailtaa.
 
Hämmästyttävän suuren yleisömenestyksen koki Elokuvan muisti: 80 vuotta filmattua Heinolaa tässä ja nyt, Heinolan Akatemian viimeinen esitelmä tänä syksynä. Kuulijoita riitti WPK-talon eteiseen sakka.
 
Ilkka Kippola, elokuvan tutkijana ansioitunut Heinola-valtuuskunnan jäsen, oli saapunut vanhaan kotikaupunkiinsa kertomaan elokuvan historiaa Heinolan näkökulmasta.
 
Lue raportti!
 
 
kukat
 
 
 
HEINOLAN JOULUVALOT SYTTYIVÄT
 
Torin kuusi
 
J
ouluvalot syttyivät Heinolan torin kuuseen perjantaina 23. marraskuuta ja toivat valon loistetta talven pimeyteen. Komea 15-metrinen pihtakuusi satoine lamppuineen juhlistaa toria loppiaiseen saakka.
 
 
Valot syttyivät myös keskustan joulupuihin Rantapuistossa, Laivurinrannassa, Pirtatikin edessä, Maaherran päiväkodin pihassa ja myöhemmin muihinkin kaupungin kuusiin. Torin valopylväiden kuusikoristeet saivat jouluvalonsa samaan aikaan. Heinolalaiset liikkeet ovat jo ennen joulun avausta koristautuneet ja valmistautuneet tekemään kaupunkilaisille hyvän joulun.
 
Torin kuusi on löytynyt jo kymmenen vuoden ajan eri puolelta Heinolaa omakotien pihapiirien ylikasvaneista yksilöistä. Jo toisen kerran peräkkäin torin kuusi on kaksihaarainen, joka on tyypillinen kasvutapa Siperian-pihtakuuselle. Kasvupaikasta riippuen haarat kasvattavat sopusuhtaisen yksilön, tavoitteena ehkä päästä jonkun kauniin kaupungin joulun keskipisteeksi.
 
Joulukuusen tarina
 
 
kukat
 
 
 
HEINOLA-SEURAN KUUSIJUHLASSA
Joulun Ilosanoma kuultiin monin murrevivahtein
 
”Älkkäm beljäkk!
Mnää näättäk ilmotan deill oikke ilose asja
ja siit piissa lysti kaikell väell.”

 
 
Kuusijuhla

 
J
ouluevankeliumin murteelliset versiot Heinola-Seuran kuusijuhlassa saivat kansanliikkeen aikaan. Kaikki halusivat kuulla ikiaikojen jouluevankeliumin soljumista äidinmaidossa saadulla omalla äidinkielellä.
 
Eri murteilla esitetyt Ilosanoman tulkinnat toivat kuusijuhlaan aidon ilon, ja sanoman kertominen kuuteen kertaan sisällöllisesti samana vahvisti jouluevankeliumin syvällistä ymmärtämistä.
 
Lisää!
 
 
kukat
 
 
 
 
Wanhan Ajan Joulu
 
saatteli heinolalaiset joulutunnelmiin
 
W
anhan Ajan Joulu -tapahtuman alkaessa lauantaina 15. joulukuuta kello kymmenen ennen puoltapäivää oli Taidemuseon pihapiiri jo täynnään odotuksen tunnelmissa olevaa jouluväkeä.
 
Portin komea kranssikoriste toivotti vieraat tervetulleeksi pihapiiriin, joka oli koristeltu jouluasuun kuusin ja kauralyhtein.
 
Kranssi
 
Lisää!
 
 
kukat
 
 
 
KAUPUNGINMUSEO VIRITTYI JOULUTUNNELMAAN
 
 
Museon joulukuusi
 
H
einolan kaupunginmuseossa on avautunut näyttely, joka on tulvillaan joulun säihkettä aina 1800-luvun alusta lähtien. Esillä on maineikkaan K. A. Weiste Oy:n joulukoristekokoelma, jonka on koonnut ja täydentänyt sukuun kuuluva Kaisu Salmi.
 
Vuonna 1924 perustetun tehtaan tuotteet kertovat hienolla tavalla suomalaisen joulunvieton pitkästä perinteestä. Näyttelyn joulukuusi on puettu Weisteen koristeilla vanhaan tyyliin.
 
1800-luvun joulunviettoa esittelevän kaupunginmuseon oman osuuden kruununa loistaa Tanskan kuninkaallisen posliinitehtaan valmistama upea astiasto, Tanskan kasvistoa esittelevä Flora Danica, joka valmistui vuonna 1802.
 
 
Lisää!
 
 
kukat
 
 
 
TERVETULOA KIVALTERIN JOULUUN!
 
 
Maija
 
K
ymenkartanon läänin ylimmän poliisiviranomaisen eli kivalterin asuintalo 1780-luvulta on valmis joulun viettoon – samaan tapaan kuin se oli yli kaksisataa vuotta sitten, kun lääninkivalteri Lorentz Adolf Aschan perheineen asui siellä.
 
Kivalterin kodin hyvä hengetär Maija lyhtyineen johdattaa vieraan sisälle, talon salaperäiseen hämärään.
 
Astupa siis sisälle !
 
 
 

Uusi Kuvankaunis Heinola -kalenteri ilmestynyt
 
Kalenteri 2008
 
 
Taiteilija Teuvo Salminen on julkaissut Kuvankaunis Heinola -kalentereita vuodesta 1989 lähtien.
 
Vuoden 2008 kalenteri tuo edustavilla Heinola-kuvillaan edelleen esiin kotiseutumme parhaita puolia, heinolalaisen luonnon ja rakennetun miljöön sopusointua.
 
Kalenterien myynnillä tuetaan Heinola-Seuran kotiseututyötä. Sitä on saatavana Siltojen kaupunki -lehden toimituksesta ja Maalaispuodista.
 
 
hs-tarra

 
 
ALLINPÄIVÄSTÄ HEINOLAN KOTISEUTUPÄIVÄ
 
 
Alli Heinämaa Heinola-Seura haluaa kunnioittaa heinolalaisen kotiseututyön perinteitä ja kohottaa sen arvostusta nostamalla esille opettaja Alli Heinämaan (1891–1976) arvokkaan kotiseutyön.
 
Ilman hänen tulevaisuudenvisioitaan ja intomielistä työtään ei Heinolalla olisi tukevaa kotiseutu- ja museotyön kivijalkaa.
 
Seura päättikin esittää kaupunginhallitukselle, että Allinpäivää 31.1. vietettäisiin tästä lähtien Heinolan kotiseutupäivänä Alli Heinämaan kunniaksi. Toivomusaloite johti toivottuun tulokseen:
 
Heinolan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 5. marraskuuta 2007, että Heinolan kotiseutupäivää vietetään vuosittain 31. tammikuuta.
 
 
Lue lisää!
 
 
kukat
 
 
 
Wanhan Ajan Joulu -tapahtumasta perinne
 
Heinola-Seuran emännät
Heinola-Seuran hyväntuulisilla emännillä oli tarjolla puuron ohella myös iloista joulumieltä.
 
 
Taidemuseon pihapiiriin rakennettu entisajan joulu valloitti vieraansa juhla-ajan tunnelmaan 15. joulukuuta aamupäivähetkinä.
 
Joulupihan suljettu, salaperäinen ilmapiiri sai yli tuhannen joulutapahtumaan tulijan viihtymään pihassa myyntipöytien äärellä, jonne ahkerat kädet ja taitajat olivat loihtineet herkkuja ja lahjaideoita, taidekahvilan tunnelmassa, Kivalterissa joulun tuoksuja tunnistellessa ja museossa omia joulumuistoja kertaillessa tuttuja joulukoristeita löytäen.
 
Mikä elämys syntyikään eri paikoissa nuorten jouluisista musiikkiesityksistä. Kaikki tämä oli harvinaista herkkua Heinolassa, mutta jatkoa on tiedossa.
 
Tapahtuman innostunut taustaryhmä oli loppiaisen jälkeisessä kokoontumisessaan iloinen yleisöltä saamastaan palautteesta. Perinnehän tästä täytyy tehdä, oli kaikkien ajatuksena.
 
Alun alkaen haettiin tilaisuudella pikku kaupunkiin sopivaa intiimiä joulutapahtumaa, josta on poissa kiire ja tavanomainen markkinatunnelma. Tässä onnistuttiin. Mutta kokouksessa oli jo uusi innostuksen kipinä ilmassa. Seuraavalla kerralla tehdään sitä ja sitä.
 
Joulukuussa 2008 tapaamme Wanhan Ajan Joulu -tunnelmissa Lucian päivänä, lauantaina 13. joulukuuta klo 10-13.
 
Tapahtumaa tullaan kehittelemään vielä enemmän koko perheen tilaisuudeksi, laajennetaan vähän joulupihan myyntipiiriä ja myynnin monipuolisuutta: kysyttyjä himmeleitä, itse valmistettuja joulukuusen koristeita jne. Toivotaan lisää pieniä esiintyjäryhmiä, tonttuleikkejä kuusen ympärille. Joulupukkikin on luvannut tulla ensi kerralla sään salliessa.
 
Suunnitteluryhmä kannustaa seuraavaan tapahtumaan tulijoita jo varhain aloittamaan valmistelut, ideoimaan uusia tuotteita, koulujen vanhempainyhdistyksiä tulemaan mukaan ja tukemaan myyntipöydillä koulujen toimintaa.
 
Taustaryhmä haluaa kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita innostuneesta yhteistyöstä ja osaamisesta. Me teimme sen. Kiitokset tilaisuuden vieraille, yhdessä koimme jotain hyvin myönteistä meidän pikku Heinolassa. On tärkeää olla tekemässä yhdessä uudenlaisia yhteisiä elämyksiä itsellemme ja lapsillemme. Ne rakentavat ja vahvistavat yhteiseloa ja asumisviihtyvyyttä kaupungissamme.
 
Uuden Wanhan Ajan Joulun odotuksissa
Kalevi Peltola
 
 
kukat
 
 
 
logo
 
Heinola-Seura välittää heinolalaisuutta sukupolvelta toiselle