SKL-tunnus   HS-logo HEINOLA-SEURA
Siltojen kaupungin kotiseutuyhdistys itäisessä Hämeessä
Heinolan vaakuna
Etusivu
 
Ajankohtaista
 
Aloitteet
 
Galleria
 
Hakemisto
 
Hallinto
 
Historia
 
Juhlat
 
Julkaisut
 
Linkkisivu
 
Tarinatupa
 
Tietovakka
 
Toiminta
  
VUODEN 2012 Ajankohtaista-SIVUN AINEISTO


 
Kaikille lukijoillemme rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2013! Kalevi ja Arto Sakari

 

 
Wanhan Ajan Joulu täynnä tunnelmaa ja väkeä
Kuva
 
...kuudes kerta, toden totta...
 
Wanhan Ajan Joulu oli jälleen tapaus Heinolan monien joulunajan tapahtumien joukossa – ja jo kuudetta kertaa! Joulukuun kehnoista säistä huolimatta yli neljäkymmentä myyntipöytää oli varattu ja niitten ympärillä hyöri runsain joukoin niin myyjiä kuin ostajiakin. Toki paikalle oli ennättänyt itse joulupukkikin lasten iloksi.
 
Napsauttamalla kuvaa voit lukea Jouluisännän raportin
ja katsella hänen näppäilemänsä kuvat.
Ja saatat jopa löytää itsesikin!

Kuva
 

 
HEINOLAN MUSEOITTEN JOULUNÄYTTELYT
Kuva
 
Runsasta tarjontaa
koko perheen jouluretkelle

 
Heinolan museot tarjoavat jouluaikana kolme mielenkiintoista näyttelyä. Kaupunginmuseossa on esillä edellisten joulujen tapaan jouluhenkisiä kattauksia pääsalin täydeltä. Suosittu vuosittainen Heinolan Taide -näyttely esittelee heinolalaisten taiteentekijöiden tuoreinta tuotantoa Taidemuseossa. Galleria Lambertissa on näytteillä Niilo Helanderin Säätiön omistamaa taidetta. Lisäksi Kivalterin talossa voi jälleen käydä nauttimassa entisaikojen rauhaisasta joulutunnelmasta.
 
Lue lisää ja katso kuvia – napsauta kuvaa!

 
Itsenäinen Suomi täytti 95 vuotta:
Kuva juhlasta
 
Heinolassa juhlittiin mitaleja jakamalla
 
Heinola juhli Suomen itsenäisyyden 95-vuotisjuhlapäivää liput lumisen joulupuukaupungin valoissa liehuen.
 
WPK-talossa pidetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa puhui valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä, joka painotti, että meidän suomalaisten on uskottava nuoriin, työhön ja yrittämiseen. Heinola-mitalin saivat tällä kertaa oopperalaulaja Jorma Hynninen, henkilöstöpäällikkö Rauno Matikainen ja Setlementti Jyränkölän Vapaaehtoiskeskus Tuttavantupa. Heinolan musiikinystävien puhallinorkesteri ja Jyränkö-kuoro vastasivat juhlan taiteellisesta ohjelmasta.
 
Lue lisää ja katso kuvia – napsauta kuvaa!

 

 
Kolme kirjaa
 
 
Mainioita kirjalahjoja

Pukinkonttiin!

Heinola-Seuran julkaisemat arvostetut kotiseutukirjat kertovat meidän omasta Heinolastamme ja kuuluvat kovien joulupakettien kärkeen!

 • Eletty on ennen meillä (1998)
 • Kaija Multamäki: Heinola-kotiseutuni mun (2004)
 • Heinolan kyliltä ja kaduilta (2008)
 • Rakkaudesta Heinolaan – postikorttien kertomaa (2009)
 • Esko Aalto: Menneitä muistellen (2010)
Myyntipaikat:
 • Ainomaria
 • Heinolan museot
 • Kyläpirtti
 • Kymenviiri
 • Maalaispuoti
   
Postimerkkikirja & Menneitä muistellen
 
 

 
WAJ
Wanhan Ajan Joulu

 
 
Wanhan Ajan Joulu -tapahtumaa vietetään jo kuudennen kerran
lauantaina 15.12.2012 klo 11-14
WPK-talon, taidemuseon ja Heinolan Heilin pihapiireissä,
osoitteessa Kauppakatu 4.
 
Joulun tähti
 
Heinolan joulunajan tunnelmallisimpaan tapahtumaan
voi varata Jouluisännältä myyntipöytiä sähköpostilla
www.heinolaseura@phnet.fi.
 
Ohjelmaryhmiltä toivotaan jouluista ohjelmaa
entisten joulutapahtumien tapaan!
 
Kerron sinulle lisää, kun napsautat Joulun Tähteä!
 
Terveisin Jouluisäntä
 
Christmas Star © ChristArt, Inc.

 
Heinola-Seura ry
 
SYYSKOKOUS
 
Heinola-Seuran sääntömääräinen syyskokous
pidetään Heinolan musiikkiopiston salissa
lauantaina 24.11.2012 klo 14.
 
Kahvitarjoilu alkaa jo klo 13.30.
 
Virallisissa asioissa mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013, uuden puheenjohtajan valitseminen, johtokunnan erovuoroisten jäsenten valinnat sekä keskustelua yhden yleiskokouksen mallista ja säännöistä.
 
Seuran valitsema vuoden 2012 unikeko Päivi Niemiaho on kokouksen vieraana ja kertoo kuluneen kesän tunnelmista Heinolassa ja Siltasaaressa.
 
Tervetuloa!

 
Asko Alhosta kotiseutuneuvos
 
Kuva
 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kotiseutuneuvoksen arvonimen Asko Alholle, seminaarin koulun eläkkeellä olevalle rehtorille.
 
Arvonimeen liittyvät asiakirjat luovutettiin Alholle kaupunginvaltuuston syksyn ensimmäisen kokouksen alussa, luovuttajina kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hannele Rämö ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Ahonen. Kaupungin puheenvuoron arvonimen saajalle käytti Mauno Kuusela, Heinola-Seuran puolesta puhui Kalevi Peltola ja Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen puolesta Anja Vahteristo-Järvinen.
Lue lisää napsauttamalla kuvaa!
 

 
Heinola-Seuran aloite kaupungille:
Harakkalan pihamiljöö kuntoon
 
Musiikkiopisto
 
Heinola-Seura huomauttaa Heinolan kaupunginhallitukselle 5.10.2012 osoittamassaan aloitteessa, että musiikkiopiston – "Vanhan Harakkalan" – pihamiljöön saattaminen arvokkaitten vanhojen rakennusten edellyttämään tasoon on yhä hoitamatta, vaikka rakennusten kunnostustytöt saatiin päätökseen jo vuonna 2004.
 
Aloitteessa todetaan muun muassa: "Piha-alueen nykyinen tila verkkoaitauksineen ja varastorakennuksineen ei ole eduksi kaupungin keskustan yleisilmeelle eikä myöskään Heinolan kansallisen kaupunkipuiston ydinalueelle. Keskellä kaupunkia olevana rajattuna alueena se tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia sen monipuoliseen hyödyntämiseen".
 
Niinpä Heinola-Seura esittää, että korttelin korjausprojekti saatettaisiin myös piha-alueen osalta vihdoinkin päätökseen.
 
Napsauttamalla kuvaa voit lukea koko aloitteen!

 
Kuva
 
Juhlaseminaarissa pohdittiin
80-vuotiaan Heinolan-radan
jatkamista Savoon

 
80 vuotta täyttäneen Heinolan-radan juhlaseminaarissa 10.9.2012 Heinolan WPK-talossa nousi keskeiseksi puheenaiheeksi radan jatkaminen Mikkeliin. Mitä ilmeisimmin Heinolassa joudutaan odottamaan Savon-oikorataa vielä pitkään. Tätä mieltä olivat tilaisuudessa puhuneet arvovaltaiset asiantuntijat ja vaikuttajat. Lue lisää kuvaa napsauttamalla!
 
Kuva
 

Heinolan rautatiesilta
 
Seminaari juhlistaa
rautatientulon 80-vuotispäivää
 
Radan saaminen Lahdesta Heinolaan oli aikanaan
suurimerkityksellinen tapahtuma Heinolalle ja sen
ympäristölle.
 
Merkkipäivää vietetään juhlaseminaarin merkeissä
maanantaina 10.9.2012 klo 12–14
WPK-talossa.
 
Tervetuloa kuuntelemaan monipuolisia puheenvuoroja
radan merkityksestä ja sen tulevaisuudesta!
 
Päijät-Hämeen Liitto
Heinola-Seura

 
Kuva
 
Heinolan kalamarkkinat tarjosi jo 14. kerran mieluisan viikonlopun satamassa niin kaupunkilaisille kuin vieraillekin. Yli 50 myyjää saapui eri puolelta Suomea ilahduttamaan virran kaupungin herkkusuita kalatuotteillaan.
 
Kalamarkkinat oli jälleen monipuolinen ja kotoinen tapahtuma. Kaupanteon ohessa markkinaväki sai nautiskella paitsi rattoisasta seurustelusta myös viihdyttävästä ohjelmasta.
 
Heinola-Seura on ollut joka kerta mukana markkinoilla lohikeittoineen, jonka suosio oli mahtava tälläkin kertaa. Molemmille markkinapäiville valmistettiin 150 litraa keittoa!
 
Napsauta kuvaa ja lue lisää!

 
Kuva
 
Heinola sai mieluisan uuden unikeon Heinola-Seuran järjestämässä Unikeonpäivän aamutapahtumassa Kylpylän rannassa. Kymenvirran vilpoisiin aaltoihin pulautettu luokanopettaja-yrittäjä Päivi Niemiaho on Heinolan 18. uuden ajan unikeko.
 
Tänäkin vuonna saivat kaupunkilaiset ehdottaa omaa suosikkiaan, ja yli sata käyttikin mahdollisuuden hyväkseen. Lopullisesti unikeon valitsi Heinola-Seuran puheenjohtaja. Painavin peruste valinnalle on aina ollut toiminta kotikaupungin hyväksi. Yhdessä miehensä Matti Kantolan kanssa Päivi Niemiaho on tehnyt arvokasta kulttuurityötä, kunnostanut jo aiemmin Piestanyn rantatien vanhan pesulan ja kuluneen kevään aikana loihtinut Siltasaaresta viihtyisän keitaan.
 
Napsauta kuvaa ja lue lisää!

  Unikeko

 
Heinolalaiset Vesijärven, Päijänteen ja Ruotsalaisen aalloilla
Risteilylle oli tilaus
 
”Joka kesä on mietitty lähtemistä, mutta aina se on jäänyt. Nyt oli helppo toteuttaa toive, kun kaikki oli valmiiksi järjestetty. Lähdimme ystävien kanssa, joten juttuseuraakin oli omasta takaa. Kiitos Heinola-Seuralle ja Itä-Hämeen matkailuyhdistykselle!
 
Näin tuumailtiin onnistuneella risteilyllä Lahdesta Heinolaan. Napsauttamalla kuvaa voit lukea lisää ja katsella flash-kuvaesityksen!

 
 
 
Kuva
 
Tervetuloa
Vesijärven-Päijänteen-Ruotsalaisen risteilylle Lahdesta Heinolaan
lauantaina 14. heinäkuuta!

Risteilyn ohjelma:
 • Klo 9.00 turistipysäkiltä linja-autokuljetus Heinolasta Lahteen
 • Klo 10.00 Lähtö Lahden satamasta opastetulle Päijänne-risteilylle Heinolaan
 • Risteilyn aikana buffet-lounas, Vääksyn kanava, Kalkkisten kanava, Kalkkisten kylä
 • Klo 14.30 Saapuminen Heinolaan
Liput 50 euroa lunastetaan ennakkoon Kymenviiristä, Kirkkokatu 19.
 
Risteilyn järjestävät Heinola-Seura ry ja Itä-Hämeen matkailuyhdistys ry
 
Kuva

 
 
Heinolan kesänäyttelyt avattiin
Ötökkä
 
Heinolan museotoimi on tällekin kesälle löytänyt mielenkiintoisen näyttelykokonaisuuden: kolme hyvin erilaista kokoelmaa, jotka tarjoavat miellyttäviä taide-elämyksiä Heinolan hienoissa näyttelytiloissa.
 
Carita Järvinen on tuonut yksityiskokoelmastaan taidemuseoon Coco Chanellin ja Yves Saint Laurentin pukuluomuksia, ja Ru Runeberg asettanut kaupunginmuseoon näytteille valmistamiaan hopea- ja lasiveistoksia aiheina ötökät. WPK-talon Galleria Lambertissa on nähtävinä Panu Patomäen veistoksia.
 
Napsauta ötökkää – lue ja katsele lisää!

 
Kuva
 
Heinolan kaupunkisydän ry:n nettisivusto korttelitori.fi avattiin 15. kesäkuuta. Lähtölaukausta juhlittiin kaupungin keskustassa monin tavoin. Tori ja sen lähikorttelit kuhisivat väkeä: esiintyjiä, myyjiä, vieraita ja tietysti tavallisia kaupunkilaisia.
 
Napsauta kuvaa ja lue lisää!

 
Heinolan seminaarin loppumisesta 40 vuotta
 
Kuva
 
Kesäkuun 10. päivänä vuonna 1972 jaettiin Heinolan seminaarissa viimeiset valmistumistodistukset. Näin päättyi seminaarikoulutus Heinolassa ja samalla koko Suomessa.
 
Heti alettiin kuitenkin valmistella jatkoa seminaarin työlle. Niinpä Heinolan kurssikeskus aloitti jo seuraavana syksynä opettajain jatko- ja täydennyskoulutuksen seminaarin tiloissa. Silloin vielä uskottiin vahvasti koulutuksen tulevaisuuteen.
 
40-vuotisjuhlapäivänä kokoontui seminaarista 10.6.1958 valmistuneita opettajia kiitollisin mielin muistelemaan Heinolan opiskeluvuosiaan ja kuulemaan seminaarimiljöön kuulumisia. Yhteinen potretti otettiin seminaarin nurkalla sireenipensaiden siimeksessä. Seuraavan kerran kokoonnutaan kahden vuoden kuluttua samaan aikaan.
 
Kuva

 
Heinola-Seuran ja Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen perinteellinen Sydänsuven retki suuntautuu tänä vuonna Tampereelle keskiviikkona 13.6.
 
Heinolan turistipysäkiltä lähdetään tasan klo 8 Järvisen Liikenteen bussilla ja takaisin saavutaan noin klo 18.30.
 
Lippuja saa Kymenviiristä, Kirkkokatu 19.
 

 
 

 

Yliopiston kirjasto, Nikolainkirkko ja päävartio – F. Tengströmin litografia 1838.
 
POHOJALAASTEN
MAAKUNTAJUHULAT
SENAATINTORILLA

 
Lähäre 25 euroolla Helsinkihin lauantaina 9.6.2012 Järvisen komias bussis kokemahan pohojalaasten juhulimista isoolla kirkolla.
 
Priimaa pukkaa, ei tartte katua.
 
Lähäretähän turistipysäkiltä kello 8.30. Hesas ittellistä ohojelmaa koko päiväsyrämmen. Takaasin tullahan, jos eheritähän, kello 18. Ilimoottauru puhelimes, jottet jää kyytistä: 044 579 2064.
 
Heinola-Seura & Itä-Hämeen matkailuyhdistys

 

 
 
Kuva
 
KOTIKAUPUNKI TUTUKSI
–koulutuksen kiinnostus yllätti

Kevään 2012 aikana kokoontui 20-hengen kokoinen innostunut ryhmä Syrjälän saliin lisäämään historiallista tietämystään kotikaupungistaan Heinolasta teemalla Juuret ja siivet Heinolasta.
 
Koulutuksen tavoitteena oli tutustuttaa kurssilaiset monipuolisesti Heinolaan, sen historiaan, luontoon, rakennuksiin, teollisuuteen ja palveluihin sekä kulttuuriin ja eri aikojen vaikuttajiin.
 
Napsauta kuvaa ja lue lisää!

 

 
Kotikaupunki tutuksi -koulutus
päättyi toukokuun lopussa

 
19. maaliskuuta alkanut ja 28. toukokuuta päättynyt Kotikaupunki tutuksi
-koulutus käsitti yhteensä yhdeksän kokoontumista Jyränkölän Syrjälän salissa.
 
Maanantaina 21.5. kokoontumisen aiheena oli Heinola - mahdollisuuksien kaupunki. Aiheesta alusti mm. yrittäjä Päivi Niemiaho. Illan aikana käytiin keskustelua koulutuksen mahdollisista jatkotoimista, täydennettiin kurssilla jaettua materiaalipakettia ja sovittiin kohdekäynneistä.
 
Viimeisessä kokoontumisessa 28.5. vierailivat liikuntatoimenjohtaja Matti Nieminen ja Heinolan Kaupunkisydänyhdistyksen toiminnanjohtaja Pekka Rusila.
 
Koulutuksen tavoitteena oli tutustuttaa kurssilaiset monipuolisesti Heinolaan, sen historiaan, luontoon, rakennuksiin, teollisuuteen ja palveluihin, kulttuuriin sekä eri aikojen vaikuttajiin.
 
Koulutusillat tarjosivat monipuolisen Heinola-paketin kaikille kotikaupungista kiinnostuneille, mutta erityisesti palvelutehtävissä toimiville. Kurssin tarkoituksena oli myös auttaa uusia heinolalaisia helpommin kotiutumaan kaupunkiin.
 
Tiedon hankkimisessa käytettiin luentoja, keskusteluja, kirjallisuutta, internetiä, haastatteluja, lehtileikkeitä, kurssia varten tehtyä opetusmateriaalia ja erilaisia kotiseutujulkaisuja. Osa materiaalista tehtiin yhdessä opiskelun aikana.
 
Kurssin järjestelyissä olivat mukana Heinola-Seura, Itä-Hämeen matkailuyhdistys, Heinolan kaupunkisydänyhdistys, Heinolan museotoimi ja Heinolan kansalaisopisto.

 

 
 
   Kuvat: Kalevi Peltola
Vuoden 2012 Uuno puhuu
Jyränkökuoron puheenjohtaja Raimo Vauhkonen lakittamassa Uunojen Uunoa.

 
Uunojen vapunaatto Heinolassa
 
Jo neljännen kerran lakitettiin vapunaattona runoilija Uuno Kailaan patsas Maaherranpuistossa, jonka leikkikentän arvellaan olevan hänen Pallokentällä–runonsa tapahtupaikka.
 
Erityistä mielenkiintoa herättävä osa Jyränkökuoron aloitteesta vuonna 2009 syntynyttä keväistä kulttuuritapahtumaa on vuodesta 2010 lähtien ollut Vuoden Uunon valitseminen. Kolmanneksi Vuoden Uunoksi nimesi Jyränkökuoro yhteistyökumppaninsa Timo Niemelän, "joka on melkein aina paikalla, kun Heinolassa jossakin soi".
 
Tehokas puskaradio onnistui kauniin vappusään avittama jälleen houkuttelemaan paikalle runsain joukoin kaupunkilaisia, jotka saivat nauttia Jyränkökuoron ja Heinolan Musiikinystävien puhallinorkesterin rattoisista esityksistä.
 
Napsauta jompaa kumpaa kuvaa ja lue lisää!
 
Uunon lakitus
Vuoden Uuno 2012 Timo Niemelä kiittämässä.
Hänen vieressään kunniakirjan luovuttanut Hannu Knuutila.
 
 

 
 

KOTIKAUPUNKI TUTUKSI KEVÄÄN AIKANA
 

 
Kotikaupunki tutuksi -koulutus
 
Uudenlainen kotikaupunkiin tutustumiskoulutus
maanantai-iltaisin klo 18 Jyränkölän Syrjälän salissa.
 • 19.3. museonjohtaja Kari-Paavo Kokki.
 • 26.3. kaupunginpuutarhuri Pekka Javanainen ja lehtori Heikki Niinimäki.
 • 2.4. Kaija Multamäki kertoi kirjastaan Heinola – kotiseutuni mun.
  Heinolan seminaari –aihetta käsittelivät Kalevi Peltola, Asko Alho,
  Toini Laitinen, Liisa Kujanpää ja Kauko Ladau.
 • 16.4. Esko Aalto kertoi kirjastaan Menneitä muistellen. Toisena aiheena oli Heinolan kylpylä, jota käsittelivät Asko Alho ja Kalevi Peltola tukenaan Mediapajan valmistama video.
 • 23.4. aiheena oli Kirkko keskellä kylää. Seurakunnan talouspäällikkö Matti Halme kertoi Heinolan seurakunnasta, sen hallinnon kehityksestä, kirkoista, hautausmaista jne. Kirkkojen lasimaalausten kuvaamiseen erikoistunut Jorma Judén kertoi Heinolan kirkkojen lasimaalauksista.
Kotikaupunki tutuksi -koulutus jatkuu vapun jälkeen 7.5.
 • 7.5. Tuomo Lavonius kertoo Heinolasta teollisuuskaupunkina. Asko Alhon aiheena on Heinola – siltojen kaupunki.
 • 14.5. Illan aiheena on Heinola – 173-vuotias kaupunki, vieraana mm. Timo Ihamäki.
Koulutukseen voi yhä liittyä mukaan!
 
Ennakkoilmoittautumiset Jyränkölän toimistoon.
Lue tarkat tiedot napsauttamalla kuvaa!

 
Kurssi on tarkoitettu kaikille kotikaupungista kiinnostuneille.
TIETO SYVENTÄÄ KIINTYMYSTÄ HEINOLAAN

 

 
  Millainen oli 1960-luvun Heinola?
 
Kuva tilaisuudesta
 
Niin suurta mielenkiintoa tuo kysymys herätti heinolalaisissa, että WPK-talon sali täyttyi 28.3. ääriä myöten innokkaista kuulijoista.
 
Millainen jo etukäteen ihasteltu vuosikymmen todella oli, siitä kertoivat oman näkemyksensä muitten muassa kaupungininsinööri Mauno Laakso, päätoimittaja Erkki Puputti, kaupunkineuvos Timo Ihamäki ja rehtori Harri Antinranta.
 
Napsauta kuvaa ja lue mitä he ja monet muut kaivoivat esille muistilokeroistaan!

 
 
  Olavi Rainio kertomassa Afrikan-kokemuksiaan takanaan Helena Syrjälän hymyilevä muotokuva.
 
Kevätkokous 2012
Heinola-Seuran tämänvuotinen kevätkokous pidettiin Jyränkölän Syrjälän salissa 31.maaliskuuta. Kokouksessa, jonka puheenjohtajana toimi Harri Antinranta, hyväksyttiin muun muassa toimintakertomus ja tilit vuodelta 2011. Kokouksen jälkeen Olavi Rainio kertoili värikkäästi kuvin ja videoin setlementtimatkoistaan nuorisororyhmien mukana Tansaniaan.
Lue kuvitettu selostus kokouksen tapahtumista napsauttamalla kuvaa!

 
Kylä- ja asukasyhdistyksien
perinteinen tapaaminen

 
 
Tämän kevään tapaaminen on Nordea-pankin kokoushuoneessa vapun jälkeen torstaina 3.5. klo 18.
 
Tapaamisen tarkoituksena on mahdollistaa vuorovaikutus kylien välillä, keskustella kylien suunnitelmista ja toiminnoista sekä tuoda ajatuksia yhteiselle keskustelufoorumille.
 
Viime kevään tapaaminen Vuolenkoski-projekteineen antoi ajattelemisen aihetta: "Tekemällä se onnistuu". Toivottavasti jotakin tapahtuikin kyläyhdistyksissä.
 
Tänä päivänä toiminta onnistuu vain, jos saadaan kyläyhdistyksiin tekemisen ja yhteishengen palo. Ulkopuolisia auttajia löytyy vähän. Niinpä jos haluamme jotakin uutta ja virkistävää asuinympäristöömme, se on tehtävä itse, yhteisesti, verkostoitumallakin. Ilta tarjoaa siihen mahdollisuuksia.
 
Tervetuloa yhteiseen keskusteluiltaan! Illan alustukset tarjoavat myös ideoita kyläyhdistyksiin vietäviksi.
 
Ohessa kutsu, napsauta!
 
Heinola-Seuran johtokunta

 
 

 
 
Tule lakittamaan Uunoa!
 
 
Kaikkien heinolalaisten vapunaaton juhlahetkessä 30.4 klo 18 lakitetaan jälleen heinolalaisrunoilija Uuno Kailaan patsas.
 
Lakitusperinne aloitettiin Jyränkökuoron toimesta keväällä 2010. Tilaisuuteen liittyy myös Vuoden Uuno –arvonimen saajan julkistaminen seremonioineen.
 
Ensimmäiseksi Heinolan Uunoksi valittiin Jope Ruonansuu ja toiseksi Sipe Santapukki. Kuka on kolmas Vuoden Uuno, selviää Mestari Uunon valvovan katseen alla. Jyränkökuoro ja Heinolan Musiikinystävien puhallinorkesteri viihdyttävät väkeä keväisillä sävelillään.
 
Tervetuloa joukolla mukaan!
 
Jyränkökuoro & Heinolan Musiikinystävät

 
 

 
 
Heinola-Seuran kevätkokous
 
Heinola-Seura kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen kevätkokoukseen, joka pidetään lauantaina 31.3.2012 klo 14 Jyränkölän Syrjälän salissa, Siltakatu 11.
 
Kokouksessa muun muassa vahvistetaan seuran 26. toimintavuoden toimintakertomus ja tilit.
 
Virallisen kevätkokouksen jälkeen Olavi Rainio tuo kuvallisen tervehdyksen matkoistaan Afrikkaan ja siellä tekemästään vapaaehtoistyöstä. Heinola-Seuran johtokunnan jäsen Olavi Rainio palkittiin Kotiseututyön ansiomerkillä Allin päivän yhteydessä tammikuussa.
 
Kahvitarjoilu alkaa puolta tuntia aikaisemmin.
 
Tervetuloa!

 
 
Kaksi uutta heinolalaista kirjaa
 
Muita heinolalaisia kirjoja
 
Vuoden 2011 lopulla ilmestyi kaksi Heinolan historiasta kertovaa kirjaa.
 
Paasolaisen Pekka Rautkosken kirjoittama Kylä Keski-Räävelin takana koostuu kahden vuoden aikana kerätystä perimätiedosta ja muistelmista. Opettajien yhteistyönä syntynyt kirja Elämäntyönä tulevaisuus on tulvillaan heinolalaisen opetuksen mielenkiintoista historiaa.
 
Lue lisää, napsauta kuvaa!

 

 
 
MILLAINEN OLI 1960-LUKU HEINOLASSA?
1960-luvun ilta WPK-talossa
keskiviikkona 28. maaliskuuta alkaen klo 18
 
Tilaisuudessa kuullaan mielenkiintoisia alustuksia elämän eri aloilta keskustelun virittämiseksi. Muistelijoita on ilmoittautunut jo kymmenkunta.
 
Muistatko tai tiedätkö esimerkiksi sen, että Heinolassa oli vahvaa rokkielämää jo 1960-luvulla? Perustan heinolalaiselle rockille loi The Exponents –bändi, joka ampaisi 1964 valtakunnan maineeseen voittamalla kitarayhtyeiden suomenmestaruuden.
 
Tule viettämään nostalginen ilta, kertomaan omia muistikuviasi tuosta mainiosta vuosikymmenestä Heinolassa ja osallistumaan keskusteluun.
 
Tervetuloa!
 
Heinola-Seura
 
P.S.
Jos haluat nähdä yllä olevan kuvan suurempana, napsauta sitä!

 
 

KOTIKAUPUNKI TUTUKSI KEVÄÄN AIKANA
 

Kotikaupunki tutuksi -koulutus
alkaa maanantaina 12.3. klo 18
Heinolan vesitornin Café Tornissa.
 
Kurssi on tarkoitettu
kaikille kotikaupungista kiinnostuneille.
Ennakkoilmoittautumiset Jyränkölän toimistoon.

 
Lue tarkat tiedot napsauttamalla kuvaa!
 
TIETO SYVENTÄÄ KIINTYMYSTÄ HEINOLAAN!


 
 
Kuva
 
Heinolan V kotiseutupäivää
vietettiin kirpeässä pakkassäässä
 
Kirpeä pakkanen ei liiemmin haitannut Heinolassa Allien nimipäivän viettoa tammikuun viimeisenä päivänä. Eikä liioin kotiseutupäivän juhlintaa jo viidettä kertaa.
 
Kotiseutupäivän perinteellinen päätilaisuus, Allin päivän nimipäiväkutsut, pidettiin nyt ensi kertaa Seurakuntakeskuksen oivassa salissa. Monipuolisen ohjelman ohessa tilaisuudessa luovutettiin kotiseututyön ansiomerkki Olavi Rainiolle ja Leevi Lyytikäiselle.
 
Napsauta kuvaa ja lue runsaasti kuvitettu juttu päivän tapahtumista!
 
 
Kuva
 
...hurmaavasti kimmeltävät jouluvalot kirkastuivat
täyteen satumaiseen loistoonsa vasta joulun jälkeen,
kun lumi vihdoin peitti maiseman.
 
Napsauta kuvaa ja katso kuvasarja!

 
Tervetuloa viettämään kotiseutupäivää
 
Miksi kotiseutupäivää vietetään juuri Allin päivänä?
Kotiseutupäivän ohjelma pdf-tiedostona

  
Lähde Matka 2012 -messuille!
 
 
Koe Helsingissä Pohjoismaiden suurin
matkailutapahtuma, jonka teemana on
"Sinun matkasi – Design Your Journey"
 
Lähtö lauantaina 21.1.2012 klo 8.30
Heinolan turistipysäkiltä.
Paluu noin klo 18.30.
 
Nyt vain soittelemaan numeroon 044 579 2064 ja
varaamaan paikka 80-vuotiaan Järvisen Liikenteen bussiin!
 
Napsauta ja lue lisää!
 
ITÄ-HÄMEEN MATKAILUYHDISTYS JA HEINOLA-SEURA
 
Matkamessut 2012

Valoisaa vuotta 2012!
 

logo
 
Heinola-Seura välittää heinolalaisuutta sukupolvelta toiselle