SKL-tunnus   HS-logo HEINOLA-SEURA
Siltojen kaupungin kotiseutuyhdistys itäisessä Hämeessä
Heinolan vaakuna
Etusivu
 
Ajankohtaista
 
Aloitteet
 
Galleria
 
Hakemisto
 
Hallinto
 
Historia
 
Juhlat
 
Julkaisut
 
Linkkisivu
 
Tarinatupa
 
Tietovakka
 
Toiminta
  
VUODEN 2013 Ajankohtaista-SIVUN AINEISTO


Kaikille lukijoillemme rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2014 ! Kalevi ja Arto Sakari

 
 
Kuva
 
Kellon lähestyessä 14.12.2013 yhtätoista olivat WPK-talon jouluun koristeltu pihamiljöö sekä ahkerat tontut jouluherkkuineen ja muine tuotteineen valmiita toivottamaan markkinaväen tervetulleeksi.
 
Helistin soi, tapahtuma alkoi ja jo seitsemännen kerran sai Jouluisäntä iloita pihamaan täyttymisestä. Kuvassa kuitenkin Joulupukki – Jouluisännän kuvaamana.
 
Lue lisää ja katsele kuvat – napsauta otsikkokuvaa!

 
 
Kuva
 
Heinolan unikekojen joulun alun tapaamisessa keskustelu lähti oitis vauhdilla käyntiin. Unikeot osoittivat, että heissä on kosolti myös unilukkarin vikaa. Lue lisää napsauttamalla kuvaa!
 
 
Piispan adventtivastaanotto Heinolassa
 
Mikkelin hiippakunnan piispan Seppo Häkkisen ja hänen puolisonsa Marian adventtivastaanotto oli tänä vuonna Heinolan WPK-talossa 8.12.2013. Keskusteluissa sivuttiin muun muassa piispan hiljattain ilmestynyttä paimenkirjettä Rohkeasti luterilainen.
 
Lue lisää!

 
 
Kauneimmat jouluikkunat valittiin
 
Elämyspuodin jouluikkuna
 
Heinola-Seuran ja Heinolan Kaupunkisydän -yhdistyksen järjestämä vuoden 2013 Kaunein Jouluikkuna -kilpailu on ratkennut. Itse asiassa arvosteluraati valitsi kauneimmat jouluikkunat: neljä yritystä ylti ikkunoillaan palkintosijoille.
 
Mitkä? Se selviää napsauttamalla kuvaa!

 
Wanhan Ajan Joulu

 
Suomen itsenäisyyttä juhlittiin
 
Vesitornin juhlaliputus
 
Heinolan kaupunki juhli Suomen 96. itsenäisyyspäivää WPK-talossa tutuin arvokkain juhlamenoin. Tervehdyspuheen piti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Hildén ja juhlapuheen kansanedustaja Johannes Koskinen.
 
Heinola-mitalin saivat tänä vuonna maatalousyrittäjä Paavo Punakallio, kauppias Kalle Posio ja varatoimitusjohtaja Timo Hietanen, joka on toiminut edelliset kaksi vuotta Heinolan valtuuskunnan puheenjohtajana. Musiikkiohjelmaa tarjosivat Heinolan Musiikinystävien Puhallinorkesteri ja Naiskuoro Fioreta.
 
 Lisää

 
Jussi joulun julisti
 
Kuva
 
Suomen Joulupuukaupungin valot syttyivät jo kolmannen kerran yli 130 joulupuuhun juuri valitun kaupunginjohtajan Jussi Teittisen taikatempulla. "Taikurin kykyjä Heinolassa tarvitaankin!" Joulun avauksen Teittinen sinetöi vielä omakätisellä j-pohjaisella joulurunollaan: "Jussi joulun julistaa…"
 
Samassa tilaisuudessa valittiin vuoden 2013 heinolalaiseksi Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund, joka on esimerkillisesti edustanut ja tehnyt tunnetuksi Heinolaa ja Vierumäkeä niin Suomessa kuin maailmallakin. Vuoden heinolalainen on valittu vuodesta 2007 lähtien. Titteli myönnetään vuosittain henkilölle, joka on ansioitunut Heinolan tunnetuksi tekijänä ja kaupungin hyvinvoinnin edistäjänä.
 
Iltapäiväksi oli lumisade saavuttanut Heinolan ja näin joulun avaus lähti liikkeelle joulusäässä Albertanvalkokuusen juurelta Rantapuistosta. Heinolan valaistujen joulukuusien emokuusi on lajinsa suurin Suomessa.
 
Kuva
Teksti ja kuvat: Kalevi Peltola

 
 
Kuva
Valtuuston johtoporras iloitsi onnistuneesta kokouksesta ja valinnasta.
 
Heinolalle uusi kaupunginjohtaja
 
Heinolan kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan 25.11.2003 uudeksi kaupunginjohtajaksi naapurikunnan Mäntyharjun kokeneen kunnanjohtajan Jussi Teittisen.
 
Heinola-Seura toivottaa uuden kaupunginjohtajan lämpimästi tervetulleeksi Heinolaan!
 
 Yle-uutisten haastattelu

 
Itä-Häme hopealle paikallislehtikisassa
 
 
Sanomalehti Itä-Häme on yltänyt 2000-luvulla neljästi maan paikallislehtien kärkijoukkoon. Vuosina 2005 ja 2008 tuli kultaa, 2009 pronssia ja nyt marraskuun alussa hopeaa.
 
Suomessa ilmestyy 142 paikallislehteä. 80-90 lehteä mittelee vuosittain paremmuudesta kisassa, joka järjestettiin ensi kerran 1963.
Omaa kotiseutuhenkistä Itä-Hämettämme kiitollisena onnittelee
 
Heinola-Seura
 
  Kotiseututyö ja paikallinen sanomalehdistö

 
 
Kuva
 
Heinola-Seuralla innostava syyskokous
Heinola-Seuran syyskokouksessa vallitsi innostunut kotiseutuhenki. Iloittiin kaupungissa vuoden aikana ilmestyneistä kotiseudusta kertovista kirjoista, Heinola-Seuran vireästä toiminnasta ja annettiin uusia tehtäviä seuran toimintaan.
Lue lisää napsauttamalla kuvaa!
 
 
Kaunein jouluikkuna -kilpailu

 
 

 
Pukinkonttiin!
 
Kolme kirjaa
 
Heinola-Seuran julkaisemat arvostetut kotiseutukirjat kertovat meidän omasta Heinolastamme ja ovat kovien joulupakettien huippua!

 • Eletty on ennen meillä (1998)
 • Kaija Multamäki: Heinola-kotiseutuni mun (2004)
 • Heinolan kyliltä ja kaduilta (2008)
 • Rakkaudesta Heinolaan – postikorttien kertomaa (2009)
 • Esko Aalto: Menneitä muistellen (2010)
 • Terveisiä Heinolasta! – historia elää postikorteissa (2013)
Myyntipaikat:
 • Ainomaria
 • Kaupunginkirjasto
 • Kaupunginmuseo
 • Kulttuuritoimisto
 • Kyläpirtti
 • Kymenviiri
 • Maalaistori
   
Postimerkkikirja & Menneitä muistellen

 

Taas tulee
 
 
Wanhan Ajan Joulu
 
 
Wanhan Ajan Joulu 2012
 
Seitsemättä Wanhan Ajan Joulu -tapahtumaa
vietetään Heinolan taidemuseon pihapiirissä
lauantaina 14. päivänä joulukuuta 2013 klo 11–14.
 
Ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen

kalevi.peltola@phnet.fi
tai heinolaseura@phnet.fi
 
Samoista osoitteista saa myös lisätietoja tapahtumasta.
 

 
 

Kuva
 
 
On syyskokouksen aika
 
Heinola-Seura ry:n syyskokous pidetään Heinolan musiikkiopistossa lauantaina 16. päivänä marraskuuta 2013 klo 14. Kokouskahvit ja heinolasarvet tarjoillaan puolta tuntia ennen kokousta.
 
Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2014, valitaan seuralle uusi puheenjohtaja, täydennetään johtokunnan jäsenistöä.
 
Kokouksen jälkeen Jouko Juurikkala kertoo Rauta-Juurikkalan 100-vuotisesta työn ja toiminnan historiasta.
 
Kokouksen yhteydessä ovat seuran kotiseutukirjat myynnissä. Niistä varhemmat kirjat ovat edullisesti saatavissa, vaikka joululahjoiksi:
 • Eletty on ennen meillä 1998
 • Kaija Multamäen kirjoituksista 2004 koottu Heinola - kotiseutuni mun
 • 2008 ilmestynyt perinnekirja Heinolan kyliltä ja kaduilta
 • Seuran 25-vuotisjuhlassa 2010 ilmestynyt Esko Aallon Menneitä muistellen.
Kesällä ilmestynyt ja hyvän suosion saavuttanut uusi postikorttikirja Terveisiä Heinolasta! Historia elää postikorteissa on myös myyntipöydällä.
 
Tulkaa joukolla kokoukseen!
 
Heinola-Seuran johtokunta
 
Heinola-Seura on jokaisen heinolalaisen asialla!
 
 

 
 
Kuva
 
MATKA PERUUNTUI OSANOTTAJIEN VÄHÄISYYDEN VUOKSI
Heinola-Seuran ja Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen syksyn matkailutoiminta alkaa vierailulla Habitare 2013 -messuille Helsingin Messukeskukseen, Suomen suurimpaan tapahtumataloon.
 
Järvisen bussi lähtee lauantaina 21.9.2010 klo 8.30 Kirkkokadun turistipysäkiltä, jonne palataan illan suussa noin klo 18.00.
 
Lähde mukaan, varaa paikka numerosta 044 579 2064. Messumatka maksaa 30 euroa lippuineen.
 
Messukeskus on uudistunut kesän aikana ja tarjoaa jo tilojen suhteen mielenkiintoista katseltavaa.
 
Habitare on vuosittainen sisustamisen, muotoilun ja huonekalujen ykköstapahtuma Suomessa. Habitaressa voit tutustua alan koko tarjontaan uutuustuotteista klassikkoihin, vertailla vaihtoehtoja ja keskustella suoraan suunnittelijoiden ja valmistajien kanssa tämän päivän sisustustrendeistä. Erilaisten alan kilpailujen tuotokset nähtävillä messuilla.
 
Messujen näyttävyyttä ja monipuolisuutta lisäävät tapahtuman monet oheistapahtumat, jotka vuosi vuodelta tuovat lisäarvoa messuille. Habitare on tunnettu monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, josta löytävät niin ammattilaiset kuin kuluttajatkin itseään puhuttelevaa sisältöä.
 
Tälläkin kertaa ohjelma-alueilla nähdään kotimaisia suunnittelijoita ja kansainvälisiä nimiä esittelemässä pinnalla olevia projekteja ja keskustelemassa ajankohtaisista aiheista.
 
Habitaressa järjestetään runsaasti seminaareja, tietoiskuja, työpajoja, workshopeja ynnä muuta inspiroivaa ohjelmaa kaikkina messupäivinä!
 
Heinola-Seura ja Itä-Hämeen matkailuyhdistys

 

 
 
Olihan väkeä kaupungissa
 
Heinolan kalamarkkinat jo 15. kerran
 
Heinolan kalamarkkinat on pienestä alusta kasvanut varsin mittavaksi tapahtumaksi, joka hyvällä palvelullaan houkuttelee paikalle runsaasti väkeä, niin ostajia kuin kauppiaitakin eri puolilta Suomea.
 
Heinola-Seura on osallistunut kalamarkkinoille alusta alkaen, ja seuran lohikeitosta on tullut suorastaan käsite. Jälleen valmistettiin 320 litraa herkullista keittoa yli 40 kilosta lohta.
 
Nuoli oikealle  Runsaasti kuvitettu raportti
 
Olihan väkeä kaupungissa
 

 

 
PERINTEELLISET KALAMARKKINAT
 

 
lauantaina 10. ja sunnuntaina 11.8.2011
Heinolan satamassa
 
Lions Club Heinola/Sillat järjestää kalamarkkinat jo 15. kerran ja käyttää niiden tuoton nuorison tukemiseen. Mukana on tuttuja kalatuotteiden myyjiä ympäri valtakuntaa. Silakkaa, muikkua, siikaa, lohta on tarjolla niin tuoretuotteina kuin purkkeihin säilöttyinäkin.
 
Eikä myynti rajoitu pelkkiin kaloihin. Markkinoille saapuu kauppiaita, joiden kojuista löytyy hunajaa, mausteita, mehuja, hilloja, leivonnaisia ja ties mitä muuta mukavaa purtavaa. Kaupanteon ohessa markkinaväki saa nautiskella paitsi rattoisasta seurustelusta myös monipuolisesta viihdyttävästä ohjelmasta.
 
Ohjelmasta vastaavat mm. Markku Johanssonin johtama Matoa Koukkuun -orkesteri, Jouko Keskinen sekä maakunnan suosituin Seijan Solistit -orkesteri, joka koostuu kehitysvammaisista esiintyjistä.
 
Myös Heinola Big Band ilmestyy tuttuun tapaan lavalle. Markkinoiden tuotto jaetaan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen eri tahoille.
 
Heinola-Seura on osallistunut kalamarkkinoihin joka kerta, ja vuosien saatossa seuran lohikeitosta on tullut käsite. Olavi Rainion johdolla valmistetaan jälleen molempina päivinä 120 litraa maukasta keittoa, johon käytetään kaikkiaan 40 kiloa lohta.
 
Kalamarkkinat on Heinola-Seuran talouden kannalta vuoden tärkein tapahtuma. Jo vuodesta 1988 lähtien lohikeitto on ollut seuran oma vuosittainen myyntiartikkeli niin kalamarkkinoilla kuin toritapahtumissakin.

 

 
 

Kuva
 
Kaikille heinolalaisille tarkoitettu kesäinen risteily
 
HEINOLA – LAHTI
 
torstaina 25. heinäkuuta 2013
 
Risteilyn ohjelma:
 
Klo 15.30 Lähtö Heinolan satamasta opastetulle risteilylle saaririkkaitten Ruotsalaisen, Päijänteen ja Vesijärven kautta Lahteen.
 
Risteilyn aikana buffet-päivällinen.
 
Saapuminen klo 19.30 Lahden satamaan, josta linja-autokuljetus Heinolaan.
 
Liput 55 euroa (risteily, päivällinen ja bussikuljetus) lunastettava ennakkoon Kymenviiristä (Kirkkokatu 19), viimeistään tiistaina 23. heinäkuuta.
 
Heinola-Seura ja Itä-Hämeen matkailuyhdistys

 

 
 
Unikeonpäivänä syntynyt Matti Halme, Heinolan unikeko 2013
 
Raikkaan aamukasteen Kymissä sai seurakunnan talouspäällikkö Matti Halme unikeonpäivän aamuna. Heinola-Seura valitsi hänet monien hyvien ehdokkaiden joukosta Heinolan vuoden 2013 unikeoksi kunnian ja kiitoksen osoituksena kaupungin hyväksi tehdystä työstä.
Nuoli oikealle  Kuvitettu raportti unikeonpäivän tapahtumista Heinolassa
Nuoli oikealle  Flash-kuvashow

 
Kuva

Tervetuloa viettämään
UNIKEONPÄIVÄÄ HEINOLASSA
lauantaina 27. heinäkuuta Kylpylän rannassa
 
8.00 Herkuttelua ohrapuurolla, kahvilla ja Heinolan sarvilla. Uusi postikorttikirja myynnissä. Mukavaa jumppaa. Arpapöydässä paljon hyviä voittoja. Aamutori. Heinolan Musiikinystävien Puhallinorkesteri.
 
9.00 HEINOLAN 19. UNIKEKO SAA KASTEENSA. Haastattelu ja tutustuminen Unikekoon. Paikalla myös entiset Unikeot. Tikkakisassa jännittävä Unikeot vastaan yleisön edustajat.
 
10.00 Opastettu kävelykierros puu-Heinolassa ? Heinolan Matkailuoppaat.
 
10-12 Lapsille ohjattua hiekkaveistostoimintaa Marika Walldénin johdolla ? Heinolan Kaupunkisydän.
 
14-18 Kaupunkipuistojuoksu, lähtö ja maali Kylpylän rannassa ? Heinolan Isku.
 
Heinolan Kulttuuritoimisto – Heinolan Matkailuoppaat – Heinola-Seura
 
Jo etukäteen voit tapailla viime vuosien unikekoja.
Napsauta vuosilukuja!
 
2012
2011
2010
2009
2008
2007

 
 
Kuva

Heinola-Seura myöntää vuosittain Heinolan Unikeko -arvonimen ansioituneelle heinolalaiselle kotikaupungin hyväksi tehdystä työstä.
 
Nyt etsitään ehdokkaita vuoden 2013 unikeoksi.
 
Onko joku mielessäsi? Voit vaikuttaa valintaan ehdottamalla omaa suosikkiasi uudeksi unikeoksi!
 
Lähetä ehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen heinolaseura@phnet.fi tai poikkea kaupunginkirjastossa, jossa on tarjolla lomakkeita ehdotuksia varten.
Mieleistä ehdokasta tuumiessasi voit tapailla viime vuosien unikekoja.
Napsauta vuosilukuja!
 
2012
2011
2010
2009
2008
2007

 
 
Kuva
 
Heinola-seuran kesäkuussa ilmestyneen uuden postikorttikirjan toimituskunta tutustui Bookwellin kirjapainoon Porvoossa. Oli mieluisaa nähdä monen vuoden ahkeran yhteistyön tulos vilisemässä painokoneissa valmiina teksteinä ja kuvina.
 
Nuoli oikealle  Lisää

 
Kuva
Kuva

Heinolan museoitten kesänäyttelyt ovat avoinna aina syyskuun 15. päivään asti. Nähtävillä on hienoja kokoelmia: japanilaisia kimonoja, itäuusimaalaisia kartanokuvia ja yli sata vuotta vanhoja taivutettuja wieniläishuonekaluja.
Nuoli oikealle  Raportti avajaisista runsaine kuvineen
 
Kuva
Kuva

 
 
Mikkeli
 
Heinola-Seura & Itä-Hämeen matkailuyhdistys kutsuvat:
 
Tervetuloa
SYDÄNSUVEN RETKELLE MIKKELIIN
Etelä-Savon vireään maakuntakeskukseen
lauantaina 15. kesäkuuta 2013!
 • Lähtö Heinolan turistipysäkiltä klo 8
 • Mikkelin uusi tori – "Suomen paras kaupunkikeskusta 2012"
 • Käynti Mikkelin tuomiokapitulissa piispa Seppo Häkkisen luona
 • Kaupunkikierros luonnonkauniissa Mikkelissä
 • Lounas Vanhassa Kassussa
 • Päätöskohteena Kenkävero, iltapäiväkahvit
 • Lähtö Heinolaan klo 16
Retken hinta 50 euroa: matka, opastukset, lounas, päiväkahvi
Ennakkoliput myynnissä Kymenviirissä, Kirkkokatu 19
 
Lue lisää napsauttamalla jompaa kumpaa kuvaa!
 
 
Mikkeli

 

Tulossa pian...
 
Postikorttikirja
 
 
Heinola-Seuran kuudes kotiseutukirja
"Terveiset Heinolasta! Historia elää postikorteissa"
ilmestyy kesäkuussa.

 
Vuonna 2009 ilmestyi postikirja "Rakkaudesta Heinolaan - postikorttien kertomaa" Heinolan kaupungin 170-vuotisjuhlakirjana. Sen sisältö muodostui kahden Heinolassa syntyneen postikorttien keräilijän, Heinolan entisen kaupunginjohtajan Pauli Ihamäen ja maisteri Matti Aallon postikorttikokoelmista.
 
Uuteen teokseen Heinola-Seura on saanut Aallon ja Ihamäen lisäksi kuvatoimittajiksi uudet mutta jo pitkään Heinola-kortteja keränneet heinolalaiset alan harrastajat, opetusneuvos Harri Antinrannan ja antiikkikauppias Taisto Lehmusvuoren. Näiden neljän keräilijän postikortit ovat Heinolan kuvanäkymien osalta varmasti maamme runsaimmat.
 
Keräilijät itse ovat yhdessä valinneet kokoelmista ilmestyvän kirjan postikortit ja valmistelleet korteille historiallisen taustan yhdessä Heinolan asiantuntijoiden kanssa. Historiallisen tarkistuksen teksteihin ja kuviin ovat tehneet kustannuspäällikkö Rauno Endén Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta ja museonjohtaja Kari-Paavo Kokki. Paikalliseen kirjatoimikuntaan ovat kuuluneet keräilijöiden lisäksi Heinola-Seurasta Asko Alho ja Kalevi Peltola.
 
Kirjan graafisen asun on suunnitellut tälläkin kertaa graafikko Heikki Kalliomaa, samoin vanhojen postikorttien reprotyön on tehnyt Kari Lahtinen. Uusi postikorttikirja on ulkoasultaan samanlainen, yhtä arvokas kuin ensimmäinenkin.
 
 • Kirjan julkistaminen sunnuntaina kesäkuun 16. päivänä klo 14 musiikkiopiston salissa
   
 • Tilaisuus lehdistön edustajille perjantaina kesäkuun 14. päivänä klo 13 Vanhassa Pappilassa

Postikorttikirja

 
 
Kuva
 
Kevätkylvöt siunattiin Lusissa jälleen perinteiseen tapaan. Jo kymmenennen kerran kokoontui pellon laidalle runsaasti väkeä kokemaan ilon luonnon jokakeväisestä heräämisestä. Rovasti Ahti Peltosen siunattua vakassa olleet siemenet lähti Veijo Sipilä kiitosvirren saattelemana kylvämään.
 
Nuoli oikealle  Lue juttu ja katso kuvat!

 
 
Kuva
 
Kylvön siunausperinne
Lusissa jatkuu

 
Kylvö siunataan jälleen Lusissa
keskiviikkona 22. toukokuuta klo 10
Arto Ijäksen pellolla Sarventien läheisyydessä.
Lusin kyläyhdistys on järjestänyt Kylvön siunauksen yhteistyössä Lusin koulun opettajien ja oppilaiden sekä seurakunnan kanssa jo keväästä 2001 lähtien.
 
Tervetuloa kokemaan hyvä hetki Lusissa!
 
Nuoli oikealle   Lue lisää!

 
 

 
 
Kuva
 
Uuno Kailaan patsas Heinolan Maaherranpuistossa lakitettiin jo viidennen kerran vapunaattona. Tikkaille kiivennyt Seppo Hokkanen asetteli lakin varmoin käsin Uunon kutreille.
 
Tilaisuudessa julkistettiin Heinolan Uunon 2013 henkilöllisyys: musiikin moniosaaja Ulla Renko sai ensimmäisenä naisena Uuno-tittelin.
 
Lisäksi yleisö sai nauttia Jyränkökuoron ja Heinolan puhallinorkesterin esityksistä. Kuoroa johti Ari Niskanen ja orkesteria Tommi Suutarinen.
 
Nuoli oikealle  Lue juttu ja katso kuvat!

 
 
Kuva
 
Heinola-Seuran ja Heinolan kaupunginmuseon järjestämästä tukkilaismuisteloitten illasta muodostui mainio yleisömenestys. WPK-talon sali täyttyi ääriä myöten.
 
Arvatenkin suurin osa illan yleisöstä oli vuosikymmenien saatossa katsellut ihaillen tukkilauttojen lipumista Heinolan ohitse ja ehkä hieman jännittänytkin, miten siltojen alitus onnistuu vuolaassa virrassa. Oli mieluisaa päästä nyt verestämään näitä muistoja yhdessä muitten kanssa.
 
Esitelmien ja muisteloitten ohella ohjelmassa oli musiikkia aitoon tukkilaistyyliin.
 
Nuoli oikealle   Lue tilaisuudesta kertova runsaasti kuvitettu juttu!

 
 

Kuva
 
TUKKILAISILTA
Tiistaina 16.4. klo 18.30 WPK-talossa
Illan päävieraaksi saapuu metsänhoitaja Esko Pakkanen, joka tunnetaan tuotteliaana metsä-, höyrylaiva- ja uittohistorian sekä metsäperinteen kirjoittajana.
 
Esko Aalto muistelee neljältä kesältä kokemuksiaan Heinolan uitoista. Kari-Paavo Kokki puolestaan kertoo Rantapuiston Tukinuittaja–patsaasta ja sen saamisesta Heinolaan. Myös yleisöltä toivotaan tukinuittoon tavalla tai toisella liittyviä muisteloita.
 
Hilpeää tukkilaistunnelmaa tuovat iltaan Seppo Hokkanen ja ”Severi Suhonen” musikantteineen.
Kuvaa napsauttamalla voit lukea lisää!
 
Tervetuloa!
 
HEINOLA-SEURA JA HEINOLAN KAUPUNGINMUSEO  

 
Lähde kevättä vastaan Helsinkiin!
 
Kevätmessut
 
 
Lähtö Järvisen Liikenteen bussilla
lauantaina 13.4.2013 klo 8.30
Heinolan turistipysäkiltä.
Paluu noin klo 18.
 
Matka messulippuineen 25 euroa.
 
Soita 044 579 2064 ja varaa paikkasi!
 
Lisää tietoa saat napsauttamalla kuvaa.
 
ITÄ-HÄMEEN MATKAILUYHDISTYS JA HEINOLA-SEURA
 

 


 
Kuva
 
Jääveistostaide levittäytyi Rantapuistoon
Talven kohokohta Heinolassa
 
Jääfestivaali-tapahtuma oli kuin lottovoitto Heinolalle. Muutamassa päivässä se muutti Rantapuiston niin heinolalaisten kuin vieraittenkin iloiseksi talviseksi kohtaamispaikaksi. Kansainvälinen jäänveistokilpailu keräsi osanottajia Japanista, Kiinasta, Yhdysvalloista, Sveitsistä, Venäjältä, Mongoliasta, Singaporesta, Unkarista, Suomesta – ja tietysti myös Heinolasta.
 
 • Lue runsaasti kuvitettu raportti!
   
  Kuva
   

   
  Kuva
   
  Siunauskappeli tulvii nyt valoa
   
  Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen vihki ja siunasi valoisaksi uudistetun Heinolan siunauskappelin Kynttilänpäivänä avustajinaan kirkkoherra Simo-Pekka Rantala ja kappalainen Pia Särkelä.
   
 • Lue lisää ja katso kuvia!
   
 • Kuva
   

   
  Kuva
   
  Heinola juhli kotiseutupäiväänsä
   
  Siniristiliput liehuivat, itään kiirehtinyt lumipyry hellitti, puhdas lumi peitti kaupungin juhlapukuun. Oli juhlan aika.
   
  Heinolan kuudennen kotiseutupäivän virkuimmat viettäjät kiipesivät vesitorniin jo ennen puoltapäivää kiikaroimaan talvista kaupunkia. Perinteellisillä Allin päivän nimipäiväkutsuilla kello yksi alkanut monipuolinen tapahtumien sarja huipentui illalla Piispan iltaan.
   
 • Runsaasti kuvitettu raportti päivän tapahtumista
 • Piispa Seppo Häkkisen puhe Kotiseudun merkitys nykyajassa
   
  Kuva
   

   
  Kuva
   
  Aikamatka menneeseen:
  Lääninkivalteri kahvitteli loppiaisena
   
  Jouluaika Heinolassa päättyy perinteisesti lääninkivalteri Aschanin kahvikutsuihin Maaherranpuiston laidalla sijaitsevassa Kivalterin talossa. Samalla sulkeutuvat myös museoitten joulunäyttelyt.
   
  Tänäkin loppiaisena kahvikutsuille osallistui yli 500 vierasta, ja kiirettä riitti koko henkilökunnalla, joka oli sonnustautunut 1700-luvun asuihin.
   
  Lue lisää ja katsele kuvat napsauttamalla kuvaa!


   

   
  Kuva
  Kahvitarjoilu puolta tuntia aikaisemmin. Virallisina asioina vuoden 2012 toimintakertomuksen ja tilien hyväksyminen. Kokouksen jälkeen kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Marja Halme kertoo Kristiinakodin 60-vuotisesta toiminnasta.
   
  Tervetuloa!
   
 • Toimintakertomus vuodelta 2012
 • Toimintasuunnitelma vuodelle 2013
 • Jäsentiedote 1/2013
   
   

 •  


   
  Torstaina 31.1.2013,
  Allin päivänä

   
  Kaupunki liputtaa päivän kunniaksi.
   
  VANHA PAPPILA klo 13-15
  Ohjelmalliset Allin päivän nimipäiväkutsut
  Kahvitarjoilua ja seurustelua entisajan nimipäivien tapaan
   
  VESITORNI CAFÉ TORNI klo 11-17
  Talvinen Heinola näköalapaikalta nähtynä
  Vanhaa Heinolaa - valokuvanäyttely
   
  ATELJEE Savontie 3, 2.krs kl0 13-16
  Kaarina Karjalainen esittelee töitään ateljeessaan
   
  KAUPUNGINMUSEO klo 17-18
  "Kadonnutta Heinolaa 1965-1985"
  Anja Hallan valokuvanäyttelyn avajaiset
   
  KAUPUNGINKIRJASTO klo 17-18
  "Juuret" - runomatinea
  Heinolan runonkantajat
   
  Tunnetko Heinolaa? Heinolan Kameraseuran
  järjestämä kuvakilpailu palkinnoin (10-19)
   
  SEURAKUNTAKESKUS klo 18-20
  Piispan ilta kotiseutupäivän päätteeksi
  Piispa Seppo Häkkinen
   
  HEINOLA-SEURA
  HEINOLAN KAUPUNKI
  HEINOLAN SEURAKUNTA
   
  Miksi kotiseutupäivää vietetään Allin päivänä?
  Se selviää, kun napsautat jompaa kumpaa kuvaa!


   


   
  LÄHDE MATKA 2013 -MESSUILLE
  kannustamaan Heinolan markkinoijia!

   
  Lähtö turistipysäkiltä sunnuntaina 20.1.2013 klo 8.30 ja paluu noin klo 18.
   
  Matkamessut mahduttaa koko maailman Helsingin Messukeskukseen. Kun näytteilleasettajia on yli 80 maasta, käy toteen matka maailman ympäri yhdessä päivässä!
   
  Heinola esittäytyy Helsingin Matka 2013 -messuilla omalla osastollaan. Muun muassa tulevan kesäteatterin hulvaton komedia Diivat on voimakkaasti esillä.
   
  Samoin Heinolaresort.fi-sivusto on koko kansan ensiesittelyssä. Heinola Resort on Hartolan, Heinolan ja Sysmän yhteinen sähköinen myynti- ja markkinointikanava.
   
  Lähdetään joukolla kannustamaan Heinolan markkinoijia ja samalla kokemaan matkailun kiehtova maailma – silläkin uhalla, että kaukokaipuu iskisi.
   
  Matkailu kotimaassa on kuitenkin tämän päivän "in". Toivotaan ensi kesäksi paljon matkailijoita myös Heinolaan ja koko itäiseen Hämeeseen.
   
  Soitto numeroon 044 579 2064, ja paikka Järvisen bussissa on varattu 25 eurolla lippuineen ja palveluineen.
   
  Itä-Hämeen matkailuyhdistys ja Heinola-Seura  logo
   
  Heinola-Seura välittää heinolalaisuutta sukupolvelta toiselle
   

   

 •