SKL-tunnus   HS-logo HEINOLA-SEURA
Siltojen kaupungin kotiseutuyhdistys itäisessä Hämeessä
Heinolan vaakuna
Etusivu
 
Ajankohtaista
 
Aloitteet
 
Galleria
 
Hakemisto
 
Hallinto
 
Historia
 
Juhlat
 
Julkaisut
 
Linkkisivu
 
Tarinatupa
 
Tietovakka
 
Toiminta
  
VUODEN 2017 Ajankohtaista-SIVUN AINEISTO


Kuva
 


  Kunniakirja
 
Kuva  Napsauta!
 
Kunniakirja
Kaunein jouluikkuna -kilpailun voittaja. Kuva: Sami Lettojärvi / Itä-Häme
 
Kunniakirja
 

 
Wanhan Ajan Joulu 2017
 
Siniristilipuin koristeltu kuusi
kohosi yleisön ykkössuosiksi

 
Kauppakadun joulutuvan Koristellut joulukuuset –näyttely oli esillä nyt kolmannen kerran. Mieluisinta joulukuusta kävi viikon aikana valitsemassa ja äänestämässä 218 kävijää.
 
Kuva  Valitse sinäkin joulukuusi-suosikkisi. Napsauta!
 

 
Wanhan Ajan Joulu 2017
 
Entisaikojen joulutunnelmia
ei edes kehno sää latistanut

 
Päinvastoin! Perinteikkäästä Wanhan Ajan Joulu -tapahtumasta Heinolan WPK-talon ja Taidemuseon pihapiirissä tuli räntäsateesta huolimatta suorastaan menestystarina, kuten kukkuramitoin kuvitetetussa raportissa todetaan.
 
Ja oli itsestään selvää, että Joulupukki, tuo leppoisa partaruhtinas punaisessa juhla-asussaan, kunnioitti jälleen tilaisuutta läsnäolollaan niin lasten kuin vanhemmankin väen suureksi iloksi.
 
Kuva  Napsauta!
 
Wanhan Ajan Joulu 2017
 

 
Kuva
Satavuotiaan Suomen
itsenäisyyspäivä Heinolassa

 
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi huipentui maan eri puolilla vietettyihin juhlatapahtumiin. Niin myös Heinolassa.
 
Jo aamuhämärissä syttyivät kynttilät Heinolan sankarihaudoilla. Ja lumisen aamun kirkastuessa kokoonnuttiin Lyseonmäen koulun juhlasaliin viettämään kaupungin järjestämää juhlaa.
 
Kuva  Lisää...
 

 
KAUNEIN JOULUIKKUNA 2017
 
Kuva
 

Kaunein jouluikkuna -kilpailuun osallistuu tänä vuonna 28 liikettä.
Näet niitten numerot, nimet ja osoitteet, kun napsautat kuvaketta.
 
Kuva
 

 
Kuva
 
Heinola on
Suomen joulupuukaupunki
 
Kuva Heinola julistautui Suomen joulupuukaupungiksi
vuonna 2011. Jouluvalot sataan puuhun sytytti silloin
presidenttiehdokas Sauli Niinistö.
 
Tänä vuonna valot syttyivät 25. marraskuuta peräti kolmeensataan puuhun, ja tori sai 100-vuotiaan Suomemme kunniaksi yli neljätuhatta led-lamppua lisää. Talkoissa ovat yhteistuumin touhunneet kaupunki, asuintalot ja yritykset.
 
Valitettavasti sää ei ole nyt ollut suosiollinen, sillä vasta lumisessa ympäristössä jouluvalot yltävät täyteen loistoonsa. Lumentuloa odotellessa kannattaakin katsella, miten upeilta torin valot näyttivät jo ensimmäisellä kerralla, seitsemän vuotta sitten.
 
Kuva Napsauta!
 
Jouluvalot
 

 
Kuva
 
Heinolan joulu avautui
 
Joulupukki, lasten hartaasti odottama vieras, saapui kuin saapuikin kaukaa Korvatunturilta Heinolan torille ilahduttamaan Joulun avaukseen kerääntynyttä väkeä. Muita vieraita olivat Lucia-neitonen ja tangokuninkaallinen.
 
Mitä päivän tapahtumissa koettiin? Se selviää, kun napsautat tätä: Kuva
 

 
Heinola-Seuran syyskokous
 
 
Itsenäisyyden juhlavuoden tunnelmaa
Heinola-Seuran syyskokouksessa
Satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän läheisyys korostui Heinola-Seuran syyskokouksessa. Niinpä kokousvieraita odotti musiikkiopiston aulassa sinivalkoinen juhlakakku kahveineen.
 
Kuva Nähtyä ja kuultua
  

kuva
 
 
KORISTELLUT JOULUKUUSET
jälleen näytteillä
Kauppakadun Joulutupa avautuu kolmannen kerran sunnuntaina 17.12.2017 klo 12 kirjaston viereisessä liikehuoneistossa ja on avoinna jouluun asti.
 
Joulutuvassa on näytteillä kuusi koristeltua joulukuusta, koristelijoina heinolalaiset Pauliina Lampinen, Merja Ojansivu, Kalevi Peltola, Hanna-Mari Peltonen, Jan Räsänen ja Malla Watson. Viime joulun koristelijat ovat kukin valinneet oman seuraajansa.
 
Näyttelyssä arvaillaan kuusten koristelijat ja valitaan mieluisin joulukuusi.
 
Viime jouluna näyttelyssä vieraili yli 700 henkilöä. Eniten valintoja sai yllä näkyvä ”Sininen kuusi”, jonka koristelijaksi osoittautui Piia-Pauliina Peltola.
 
Näyttelyn järjestävät Heinola-Seura ja Heinolan kaupunkisydän.
Tervetuloa hakemaan vinkkejä
oman kuusen koristeluun!

 

 
Wanhan Ajan Joulu -ilmoitus
 
 

 
Kuva
 
Uusi historiateos ilmestyi
 
WPK-talossa julkistettiin 25.10.2017 monen vuoden tutkimuksen ja työn jälkeen Heinolan kaupungin tilaamana teos Heinola 1918 – Kapinan aika.
 
Kirja on itsenäisyyden juhlavuoden kulttuuriteko Heinolassa.
 
Kuva Raportti teoksen julkistustilaisuudesta
 

 
Kuva
Uusi perinne luvassa Heinolaan
Kylpyläkauden päättäjäiset
 
Tämän vuoden Heinolan unikeko Velkki Mykrä lupasi punaisen paloauton lavalta unikeonpäivän aamussa, että syksyllä tavataan. Uusi hanke kotiseututyön rintamalla on tulossa.
 
Ja nyt se tuli: Kylpyläkauden päättäjäiset!
 
Kaunista lauantaita vietettiin Heinolan legendaarisia kylpyläaikoja monin tavoin muistellen ja juhlien, etunenässä ”kylpylän kylvettäjättäret”. Päivä huipentui WPK-talossa iltamiin monipuolisine ohjelmineen.
 
Kuva Raportti runsain kuvin
 

 
Kuva
Pumppukaivo nyt
arvoisessaan kunnossa

 
Talkoomestarit ovat kevään ja kesän mittaan kunnostaneet uuteen loistoon vuonna 1895 valmistuneen Heinolan pumppukaivon, joka sijaitsee Kaivokadun päässä Kymenvirran rannalla.
 
Tapahtunutta juhlittiin 9. syyskuuta suitsuttamalla kiitosta työn taidokkaasti suorittaneelle kolmikolle. Heinola-Seura julisti talkootyön Vuoden kotiseututyöksi Heinolassa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017.
 
Tilaisuudessa muisteltiin kaivon historiaa ja nautiskeltiin rattoisasta puhallinmusiikista. Tuulahduksen kaupungin menneiltä ajoilta toi rantatori myyntipöytineen.
 
Kuva Runsaasti kuvitettu raportti
 

 
Kuva
Leppoisaa tunnelmaa
Heinolan kalamarkkinoilla

 
Lauantai-iltana satasen vauhtia kiitäneen Kiira-myrskyn pelättiin saattavan Heinolan perinteikkäät kalamarkkinat kaaokseen. Onneksi se kuitenkin vain hipaisi kaupungin keskustaa eikä latistanut markkinoitten tutuksi käynyttä leppoisaa tunnelmaa – jonka voit sinäkin kokea napsauttamalla alla olevaa näppäintä!
 
Kuva Runsaasti kuvitettu raportti Heinolan sataman tapahtumista.
 

 
Kuva
Velkki Mykrä on
Heinolan Unikeko 2017

 
Heinolan Unikeoksi 2017 on valittu Heinolan kaupungin tapahtumatuottaja Velkki Mykrä.
 
Häntä on kehuttu muun muassa aktiiviseksi kulttuurin ylläpitäjäksi, työmyyräksi ja väsymättömäksi toteemiksi, joka ei valokeilassa paistattele.
 
Oli siis jo korkea aika molskauttaa hänet Kymenvirran kirkkaisiin vesiin.
 
Kuva Runsaasti kuvitettu raportti tapahtumista Kylpylän rannalla
 

 
Kuva
Iloista väkeä seilasi
Suomen neidon kyydissä

 
Suuri joukko iloista ja tyytyväistä väkeä seilasi heinäkuun lopulla Lahdesta Heinolaan Suomen neito -laivalla. Heinola-Seuran valmiiksi räätälöimä risteily bussikuljetuksineen ja aterioineen tarjosi etenkin senioreille vaivattoman tavan nauttia Suomen suvesta vetten päällä.
 
Kuva Runsaasti kuvitettu risteilyraportti
 

 
Kuva
Aurinko suosi kesä-
asukkaitten toritapahtumaa

 
Kesäasukkaat ja -vieraat ovat Heinolalle tuiki tärkeitä. Niinpä heille järjestetty tapahtuma keräsi jälleen tänä kesänä torille runsaasti väkeä, niin kesäasukkaita kuin kaupunkilaisiakin ja jopa kansainvälisiä kesänviettäjiä.
 
Kuva Lisää
 

 
Kuva
Onnea juhlavuoden
uusille ylioppilaille!

 
Kesäkuun 3. päivänä sai valkolakin Heinolan lukiosta 63 ylioppilasta. Heinola-Seura onnitteli kotikaupungin uusia ylioppilaita postikorttikirjallaan ”Terveisiä Heinolasta! Historia elää postikorteissa”.
 
Kuva

 

 
Kuva
Kaupunginmuseon kesänäyttely
Pienet piimäsuut
 
Heinolan lapsiaiheisia kesänäyttelyitä täydentää mainiosti Valtion taideteostoimikunnan 60-vuotisjuhlavuoteen liittyvä näyttely Vielä hetki lapsena. Taideteostoimikunta esittelee laajaa taidekokoelmaansa eri puolille Suomea ulottuvalla näyttelykiertueella State of the Art.
 
Huom!
Näyttely on avoinna marraskuun 21. päivään asti.
 
Kuva Lisää
 

 
Kuva
Kastemekkonäyttely Heinolan kirkossa
 
Vauvat valkoisissa -näyttelyssä on esillä puolisen sataa Heinolassa käytettyä kastemekkoa. Näyttely oli avoinna elokuun loppuun saakka tiekirkon aukioloaikoina.
 
Kuva Lisää
 


 
Kuva
Taidemuseon kesänäyttely
Vielä hetki lapsena
 
Heinolan lapsiaiheisia kesänäyttelyitä täydentää mainiosti Valtion taideteostoimikunnan 60-vuotisjuhlavuoteen liittyvä Vielä hetki lapsena -näyttely. Taideteostoimikunta esittelee laajaa taidekokoelmaansa eri puolilla Suomea näyttelyissä, joiden yhteisenä otsikkona on State of the Art.
 
Näyttely oli avoinna 3.9. saakka.
 
Kuva Lisää
 

 
Kuva
Suvivirsi soi koleassa säässä
 
Heinola-Seuran ja Heinolan seurakunnan järjestämä suvivirsitilaisuus koulujen päättäjäispäivänä kokosi koleasta säästä huolimatta kolmisen sataa heinolalaista Kirkkopuistoon. Näin muodostunutta suurta suvivirsikuoroa säesti Heinolan musiikinystävien puhallinyhtye.
 
Suvivirren jälkeen istutettiin Kirkkopuistoon kyynelkoivu Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.
 
Kuva Lisää
 


 

Heinola-Seuran logo
 
 
KOKOUSKUTSU
 
Heinola-Seuran syyskokous pidetään
lauantaina 18. marraskuuta 2017 klo 15
Heinolan musiikkiopiston salissa.
 
Nautitaan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kahvit ja teet puolta tuntia aikaisemmin sekä kuunnellaan musiikkiohjelmaa kokouksen alussa.
 
Sääntömääräisinä kokousasioina muun muassa uuden puheenjohtajan valitseminen, johtokunnan erovuoroisten jäsenten vaalit sekä toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksymiset vuodelle 2018.
 
Varsinaisen kokouksen jälkeen Erkki Heiskanen kertoo Nyynäisten kartanon vaiheista 1950-luvulta lähtien.
 
Runsasta kokousosanottoa toivoen
Heinola-Seuran johtokunta
 
Tervetuloa!
 

 

 
Kuva
A. F. Airon muisto elää
 
Heinolan Rotaryklubien, reserviläisjärjestöjen ja sotaveteraanien edustajat kokoontuivat kunniakäynnille kenraali A. F. Airon (1898-1985) muistomerkin äärelle Airon kuolinpäivänä 9. toukokuuta. Lämminhenkisen tilaisuuden sävelistä vastasi Heinolan mieslaulajat -kuoro
 
Kuva Lisää
 


 
Kuva
Kylvö siunattiin Lusissa
perinnetta vaalien

 
Lusin koulun viereisellä pellolla siunattiin jälleen Heinolan kylvöt. Sää oli kolea ja tuulinen, mutta - kuten lusilaiset sanovat - kylvön siunaukselle on aina hyvä sää. Niinpä he ovatkin vuodesta 2001 lähtien vaalineet arvokasta perinnettään säistä piittaamatta.
 
Kuva Lisää
 


 
Kuva
Inna Suoknuutti on
Heinolan Heili 2017

 
Peräti 21 vuotta ehti kulua siitä, kun viimeksi valittiin Heinolan Heili hoitamaan kaupungin kesäisiä pr-tehtäviä. Kesän avaus -toritapahtumassa paljastui, kuka on vuoden 2017 Heinolan Heili. Hän on Inna Suoknuutti, kesällä 18 vuotta täyttävä lukiolainen.
 
Kuva Lisää
 


 
Kuva
Eira Pitkänen on
Heinolan Uuno 2017

 
Jo perinteiseen tapaan lakitettiin vapunaattona Maaherranpuistossa runoilija Uuno Kailaan patsas. Samalla julistettiin tämän vuoden Heinolan Uunoksi Eira Pitkänen, joka tunnetaan paitsi maanmainiona pakinoitsijana myös monien tapahtumien ideoijana ja pontevana toimeenpanijana.
 
Kuva Lisää
 
Kuva
 


 
Kuva
Musiikinystävien juhlasoitot
100-vuotiaalle Suomelle

 
Heinolan Musiikinystävien puhallinorkesteri kunnioitti juhlakonsertissaan 100-vuotiasta isänmaatamme suomalaisin sävelin. Orkesteri oli jo syksystä lähtien valmistautunut huolella ja valinnut ohjelmaansa sekä uusia että harvoin Heinolassa soitettuja sävellyksiä.
 
Kuva Lisää
 

 
Kuva
Rantakaivo kunnostetaan
 
123-vuotiasta pumppukaivoa Jyrängönkosken partaalla, Kaivokadun eteläpäässä, on alettu kunnostaa talkoovoimin. Heinola-Seuran logonakin tunnettu heinolalaisten silmänilo saa kevään kuluessa arvoisensa ehostuksen.
 
Kuva Lisää
 

 
Kuva
Vivaldin Gloria soi Suomelle
 
Heinolan Pitäjänkirkossa esitettiin Antonio Vivaldin Gloria-messu satavuotiaan Suomen kunniaksi. Gloria-kuoro ja Heinolan musiikkiopiston orkesteri valloittivat runsaan kuulijakunnan raikkaalla ja ryhdikkäällä tulkinnallaan.
 
Kuva Lisää
 

 
Kuva
Soi laulu Suomen vapahan!
 
Isänmaallisten laulujen yhteislaulutilaisuus kokosi WPK-talon salin täyteen väkeä muistelemaan laulujen siivin Suomemme vaiheita sekä ennen itsenäistymistä että sen jälkeen.
 
Kuva Kuvitettu raportti
 

 
Kuva
Jään ja valon juhlatunnelmaa
 
Samaan aikaan, kun Lahdessa juhlittiin MM-kisoja, Heinolassa vietettiin Jään ja valon juhlaa. Perinteisen jäänveistokilpailun voittajaksi yleisö äänesti venäläisen Roman Petrovin veistoksen Joutsenet.
 
Kuva Runsaasti kuvitettu raportti
 

 
Kuva
Kotiseutupäivää vietettiin
jo kymmenennen kerran

 
Suomen sinivalkoiset ja kaupungin omat liput nousivat kaupungintalon salkoihin, kun 31. tammikuuta vietettiin Heinolassa jo kymmenettä kertaa kotiseutupäivää. Ilahduttavasti tänä vuonna saavutettiin uusi yleisöennätys: kaikissa Allinpäivän juhlakohteissa kävi runsaasti niin kotoheinolalaisia kuin heidän vieraitaankin.
 
Kuva Runsaasti kuvitettu raportti kotiseutupäivän tapahtumista
 

 
Kuva
Allinpäivä on
Heinolan kotiseutupäivä

 
Heinolan kotiseutupäivää vietettiin jälleen Allinpäivänä. Voit viivähtää myös edellisten vuosien kotiseutupäivien nostalgisissa tunnelmissa.
 
Kuva Kuvilla höystettyä tarinaa kotiseutupäivän vietosta vuosina 2007–2016
 

 
Kuva
Pentti Pitkälahden näyttelyssä kaupunginkirjastossa esillä olleet kuvat
ovat tästedes nähtävinä Heinola-Seuran Galleriassa.
 
Napsauta kuvaa!
 
Kuviin voi käydä tutustumassa noin kuukauden ajan myös Jyrängön asukastuvassa.
Kuva

 


Kuva

 

Kuva
PUMPPUKAIVOA JUHLITAAN
 
Alatorin pumppukaivoa juhlitaan
lauantaina 9. syyskuuta alkaen klo 11
Kaivokadun eteläpäässä.
 
Jo keväällä aloitettu Heinolan alatorin pumppukaivon kunnostus on nyt valmistunut, ja on aika juhlia talkoolaisten suururakkaa kiitoksin ja papukaijamerkein. Tapahtumassa muistellaan niin vanhan kaivon historiaa kuin entisaikojen kesätorielämääkin sen ympärillä, ja yleisöä viihdyttää sävelillään Heinolan musiikinystävien puhallinorkesteri.
 
TERVETULOA!
 
Heinola-Seura & Heinolan kulttuuritoimisto
 
Kuva            Kuva

 

 
risteily_ilmoitus.jpg" alt="Risteily-ilmoitus" border="0" width="700" height="1008">
 


 

unikeko_2016_650x374.jpg" alt="Kuva" border="0" width="650" height="374">
 
Kuka on sinun ehdokkaasi
Heinolan unikeoksi 2017?
Itsenäisyyden juhlavuoden 2017 Heinolan unikeko on haussa! Irja Mällönen-Valkeiselle (kuvassa yllä), vuoden 2016 unikeolle, etsitään seuraajaa.
 
Kaikki heinolalaiset voivat jälleen vaikuttaa tulevan unikeon valintaan. Jätä sinäkin perusteltu ehdotuksesi viimeistään 20. heinäkuuta joko kirjastoon, kulttuuritoimistoon tai Ainomaria-liikkeeseen! Heinola-Seura valitsee ehdokkaista parhaimmaksi katsomansa henkilön vuoden 2017 unikeoksi.
 
Unikeonpäivänä eli torstaina 27.7. Kylpylän rannassa Kymenvirran raikas vesi herättää Heinolan 23. unikeon vastaanottamaan arvonimensä.
 
Heinolan vanhimman arvonimen saajan valitsee Heinola-Seura vuosittain. Perusteena on ennen kaikkea kiitosta ansaitseva työ kotikaupunkimme hyväksi. Niinpä arvonimeä voi kaikessa leikkimielisyydessäänkin pitää hyvin kunniakkaana.
unikekoja_2016_650x355.jpg" alt="Kuva" border="0" width="650" height="355">
Heinolan unikekoja yhteiskuvassa vuonna 2016.
 

 suvivirsi_ilmoitus_01_650x409.jpg" alt="Kuva" border="0" width="650" height="409">
Jo joutui armas aika...
 
Tervetuloa suvivirsilaulajaisiin
Heinolan Kirkkopuistoon
koulujen päättäjäispäivänä
3. kesäkuuta 2017 tasan kello 12
 
Arvokas heinolalainen perinne on ehtinyt jo neljänteen kertaansa. Suvivirsi – tuo ”kaikkein virtten suloisin” – on yhteistä kulttuuriperintöämme. Sitä haluamme siirtää tuleville sukupolville.
 
Tervetuloa laulamaan suvivirren kaikki säkeistöt Heinolan Musiikinystävien puhallinyhtyeen säestyksellä. Yli kolme sataa laulajaa on edellisillä kerroilla ollut kauniissa Kirkkopuistossa laulamassa ja muistelemassa oman elämänsä tärkeitä suvivirsihetkiä.
 
Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi istutamme suvivirren jälkeen Wanhan Pappilan puistoon juhlavuoden puun kertomaan Kirkkopuiston 165-vuotisesta historiasta Heinolan ensimmäisenä puistona.
 
Pastori J.F. Svinhufvud loi vuonna 1852 alun Heinolan puistokulttuurille ja Heinolan kansalliselle kaupunkipuistolle, jonka 15-vuotisjuhlavuotta vietämme tänä vuonna.
Suvivirrellä toivotamme kesän 2017 tervetulleeksi Heinolaan.
 
Heinola-Seura     Heinolan seurakunta
 
suvivirsi_ilmoitus_02_650x409.jpg" alt="Kuva" border="0" width="650" height="409">
 

 

 

Kuva
Kylvö siunataan Lusissa
  • Keskiviikkona 10. toukokuuta klo 10
  • Lusin koulun viereisellä pellolla
  • Tien 140 X Lusinraitti tuntumassa

Touko herkistää kylväjän.
 
”Me tahdomme oppia rakastamaan
ain peltojen tuoksua, multaa,
ja maasta, niin maastamme kaivamme
elon kotoisen onnen kultaa.”

 
Vanhaa suomalaista perinnettä noudattaen Lusin kyläyhdistys, Lusin koulu ja Heinolan seurakunta ovat järjestäneet vuodesta 2001 lähtien Kylvön siunauksen Lusin koulun läheisyydessä. Juhlahetken tarkoituksena on siirtää vanhaa suomalaista perinnettä tuleville sukupolville.
 
Siksi Lusin päiväkotilaiset ja koululaiset ovat aina olleet mukana kokemassa tämän keväisen tapahtuman. Lisäksi koululla viikottain kokoontuvan Kyllikki-palvelupäivän osanottajat ovat tuoneet touon siunaushetkeen myös kylän vanhempaa väestöä.
 
Rovasti Ahti Peltonen on siunannut kylvön joka kerta, ja niin tapahtuu nytkin. Kylvön käsin kylvövakasta vanhaan malliin suorittivat alkuvuosina vuoroin ”kylän vanhimmat” Veikko Mäkelä ja Aate Marttunen. Sitten kylvövastuu siirtyi nuoremman sukupolven edustajalle Tauno Niemelle. Keväällä 2010 kylvövuoron sai Veijo Sipilä, joka edelleen jatkaa vastuullista tehtäväänsä.
 
Kylvön jälkeen tapahtumaa jatketaan Lusin vanhassa sinisessä koulutalossa kahvitellen, tuttuja tapaillen ja keskustellen.
 
Keskiajalta periytyvää tapaa noudattaen ovat maaseudun ihmiset kokoontuneet keväisin kylvöjä aloittaessaan pellon laidalle kylvön siunaukseen papin johdolla. Kylvön yhteydessä rukoiltiin yhteisesti sadon puolesta ja siunattiin touko. Se ei ollut vain kunkin omien peltojen siunausta, vaan yhteinen toimitus, jossa kylän tai pitäjän kaikki pellot siunattiin yhteisesti. Näin on tapahtunut myös Lusin kylvön siunauksessa.
 
”Vakkasi jälleen kylväjä riemuiten täytä,
maausko elää vielä, se toisille näytä.
Siementä kultaista oottavi maa,
auringonsäteet elämään mullan saa.”

 

 

 

Kevätmessut 2017
 
 
NYT HERÄÄVÄÄ KEVÄTTÄ IHASTELEMAAN
HELSINGIN MESSUKESKUKSEEN
  • Koe viidet messut yhden lipun hinnalla!
  • Lähtö lauantaina 8.4.2017 klo 8.30.
  • Heinolan turistipysäkiltä Järvisen Liikenteen bussilla.
  • Helsingistä lähdetään paluumatkalle klo 16.
  • Matka Heinolasta messulippuineen 25 euroa.
  • Soita 044 579 2064 ja varaa paikkasi hetimmiten!
  • Sysmäläiset ja hartolalaiset myös mukaan!
HEINOLA-SEURA

 

 

KOKOUSKUTSU
 
Heinola-Seuran
 
kevätkokous pidetään iltakokouksena Kristiinakodin alakerran kerhohuoneessa, Lampikatu 7, torstaina 30. maaliskuuta klo 18.
 
Kahvin ja teen tarjoilu alkaa 17.30.
 
Virallisina asioina käsitellään sääntömääräiset kevätkokousasiat, muun muassa käsitellään ja hyväksytään vuoden 2016 toimintakertomus ja tilit.
 
Kokouksen jälkeen Launo Tuura selvittää puheenvuorossaan kysymystä ”Missä ovat minun juureni?”.
 
Tervetuloa!
 

 

 

 
Kuva
 
 
”Soi laulu Suomen vapahan, soi ajast´aikahan!”
 
Tervetuloa WPK-taloon
sunnuntaina 12. maaliskuuta klo 14
laulamaan juhlavuoden kunniaksi
isänmaallisten laulujen parhaimmistoa
puhallinorkesterin säestyksellä!
 
Tilaisuutta edeltävä kahvitarjoilu alkaa klo 13.30.
 
Musiikilla on ollut tärkeä osuus Suomen kansallistunteen herättämisessä. Jo Jean Sibeliuksen Finlandian merkitys aikanaan on nähty pienen maan musiikillisena vapauden kaipuuna ja toivon kuvauksena.
 
Itsenäisyyden ajan isänmaalliset laulut ovat sadan vuoden ajan vahvistaneet ja nostaneet suomalaisten itsenäisyystahtoa. Maakuntalaulut edustavat isänmaallisten laulujen osalta vahvaa tuntoa eri puolilla Suomea asuvien maakuntamieltymyksistä.
 
Toivottavasti tilaisuuden monipuolinen lauluohjelmisto vahvistaa heinolalaisten itsenäisyystuntoja tänä juhlavuonna.
 
 
Kuva
 

 


Kuva

 

 

(Kuvakaappaus on peräisin häipyilevästä videosta – tästä johtuu tekstin epätasaisuus)
 
Kuva
 
KOHTAA KOKO MAAILMA
MATKA 2017 -MESSUILLA

 
Lähde matkamessuille Helsingin Messukeskukseen lauantaina 21. tammikuuta. Lähtö Heinolan turistipysäkiltä tasan klo 9 ja paluu noin klo 18.
 
Pääset kiertämään maailman ympäri yhdessä päivässä, sillä kysymyksessä on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, joka mahduttaa Messukeskukseen koko maailman: mukana on 1000 näytteilleasettajaa yli 80 eri maasta. Vuoden 2016 messuilla kävi 72594 matkoista haaveilevaa.
 
Varaa messumatkapaikka puhelimella 044 579 2064, ja olet mukana mukavassa menossa. Kuljetus ja messulippu Heinolasta 25 euroa sekä Hartolasta ja Sysmästä 30 euroa. Sinua palvelevat Järvisen Liikenne, Itä-Hämeen matkailuyhdistys ja Heinola-Seura.
 
Jk. 1 Suomi 100 -juhlavuoden matkamessuilla julkistetaan kansallisruokamme. Oma maa mansikka!
 
Jk. 2 Kurkista Twitterin #Matka2017-sivulle, jolla käydään messukeskustelua.
 
Kuva  Lisätietoja
 
(Kun sivun avauduttua odotat hetken, lähtee lyhyt video liikkeelle.)
 
Kuva

 

 


Kuva 

 

logo
 
Heinola-Seura välittää heinolalaisuutta sukupolvelta toiselle