Siltojen kaupungin
kotiseutuyhdistys
itäisessä Hämeessä
HEINOLA-SEURA
Heinolan vaakuna
Etusivu
 
Ajankohtaista
 
Aloitteet
 
Galleria
 
Hakemisto
 
Hallinto
 
Historia
 
Juhlat
 
Julkaisut
 
Linkkisivu
 
Tarinatupa
 
Tietovakka
 
Toiminta
  
Heinola-Seuran uusi julkaisu:
Hyvästit puukaupunki HeinolalleHeinola-Seura siirtää heinolalaisuutta sukupolvelta toiselle. Siinä työssä kahdeksan omaa, paikkakunnan elämään juurtuvaa kotiseutukirjaa rakentavat pysyviä siltoja sukupolvien välille. Kotiseutuhistoriaan perehtyminen avaa tuoreita näkökulmia ja opettaa uutta tutusta seudusta.

Hyvästit puukaupunki Heinolalle on Heinola vanhoissa postikorteissa -trilogian päätöskirja. Se on laadittu Heinolan kaupungin 180-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kirjan välittämänä Heinola-Seura sekä toimittamisessa mukana olleet keräilijät ja muut asiantuntijat haluavat ilmaista kiintymyksensä kotikaupunkiinsa ja toivottaa sille uusiksi vuosikymmeniksi onnea ja menestystä Itä-Hämeen helmenä.

Toivomme kaupungin kunnioittavasti vaalivan luonnolta syntymälahjaksi saamaansa kulttuurimaisemaa. Ympäristöministeriöltä 2008 saatu Kansallinen kaupunkipuisto -status oli julkinen kannustus säilyttää Heinolan miljöö ainutlaatuisena, mikä ei salli tulevienkaan sukupolvien rikkovan arvokasta postikorttimaisemaa.

Korttikirja on tälläkin kertaa oma kokonaisuutensa, kuten kirjasarjan muutkin teokset. Olemme postikorttien myötä näissä kolmessa korttikirjassa viipyilleet aikamatkalla sadankin vuoden takaiseen Heinolaan. Postikortit ja kuvatekstit dokumentoivat sen mennyttä elämää ja puukaupunkivaihetta.

Postikorttikirjat luonnehtivat pienoiskoossa Heinolan historiaa. Ne tuovat tietoa ja tarinoita menneiltä sukupolvilta.

 Heinola vanhoissa postikorteissa:
  • Rakkaudesta Heinolaan – postikorttien kertomaa 2009
  • Terveisiä Heinolasta! Historia elää postikorteissa 2013
  • Hyvästit puukaupunki Heinolalle 2019

Teksti: Kalevi Peltola

Kuvien editointi ja sivunvalmistus: Arto Sakari Korpinen