Heinola-Seuran uusi julkaisu:
Hyvästit puukaupunki Heinolalle

Heinola-Seura siirtää heinolalaisuutta sukupolvelta toiselle. Siinä työssä kahdeksan omaa, paikkakunnan elämään juurtuvaa kotiseutukirjaa rakentavat pysyviä siltoja sukupolvien välille. Kotiseutuhistoriaan perehtyminen avaa tuoreita näkökulmia ja opettaa uutta tutusta seudusta.

Hyvästit puukaupunki Heinolalle on Heinola vanhoissa postikorteissa -trilogian päätöskirja. Se on laadittu Heinolan kaupungin 180-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kirjan välittämänä Heinola-Seura sekä toimittamisessa mukana olleet keräilijät ja muut asiantuntijat haluavat ilmaista kiintymyksensä kotikaupunkiinsa ja toivottaa sille uusiksi vuosikymmeniksi onnea ja menestystä Itä-Hämeen helmenä.

Toivomme kaupungin kunnioittavasti vaalivan luonnolta syntymälahjaksi saamaansa kulttuurimaisemaa. Ympäristöministeriöltä 2008 saatu Kansallinen kaupunkipuisto -status oli julkinen kannustus säilyttää Heinolan miljöö ainutlaatuisena, mikä ei salli tulevienkaan sukupolvien rikkovan arvokasta postikorttimaisemaa.

Korttikirja on tälläkin kertaa oma kokonaisuutensa, kuten kirjasarjan muutkin teokset. Olemme postikorttien myötä näissä kolmessa korttikirjassa viipyilleet aikamatkalla sadankin vuoden takaiseen Heinolaan. Postikortit ja kuvatekstit dokumentoivat sen mennyttä elämää ja puukaupunkivaihetta.

Postikorttikirjat luonnehtivat pienoiskoossa Heinolan historiaa. Ne tuovat tietoa ja tarinoita menneiltä sukupolvilta.

Heinola vanhoissa postikorteissa:
  • Rakkaudesta Heinolaan – postikorttien kertomaa 2009