Kuvassa oikealla voittaja ja taempana toiseksi tullut balettiaiheinen koristelu.

Pikkuiset omenat oksilla
ihastuttivat eniten

Omenoita oksat täynnä -joulukuusi voitti Heinola-Seuran ja Heinolan Kaupunkisydämen järjestämässä koristelukilpailussa Heinolan kaunein joulukuusi -arvonimen.

Sen oli koristellut opettaja Anna Tiainen. Hänen kuusensa keräsi 85 ääntä. Toiseksi eniten ääniä keräsi diakoniatyöntekijä Emmi Hoffrénin kuusi 50 äänellä.

Kilpailu järjestettiin nyt viidennen kerran. Reilut 200 henkilöä kävi äänestämässä. Muut koristelijat olivat kamarineuvos Kari-Paavo Kokki, toiminnanjohtaja Kari Hahl ja Lempi78-yhtye eli Eeva ja Teemu Rantala sekä Juha Sokka.

Kilpailun tarkoituksena oli sekä tuoda lisää joulutunnelmaa Joulupuukaupunkiin että herättää myös keskustelua siitä, miten monella tavalla voidaan joulukuusi koristella. Näyttelykoristelun ideana on, että kuusien koristelijat etsivät ja valitsevat seuraavan vuoden koristelijat

Ensimmäisessä näyttelyssä koristelijoina olivat kaikille tutut heinolalaiset, vuosi vuoden jälkeen koristelijat ovat muuttuneet tavallisiksi heinolalaisiksi, joten mielikuusen etsijät eivät ole nimestä paljon hyötyneet.

Timo Rajajärven Kuusifarmi Myllyojalta on vuosittain lahjoittanut kasvattamansa kymmenvuotiset kuuset näyttelyyn. Niitä kilpailijat ja vieraat ovat ihastelleet, kun ne todella tuoksuivatkin.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Heinola-Seuran kotiseutukirjoja, joukossa muun muassa jouluksi ilmestyvä kolmas postikorttikirja Hyvästit puukaupunki Heinolalle.

Teksti ja kuva: Kalevi Peltola
Kuvan editointi ja sivunvalmistus: Arto Sakari Korpinen