Hän on täällä: Hyacinth Bucket
Pokka pitää Heinolan Kesäteatterissa

Heinolan kesäteatterin ensi-ilta 13. kesäkuuta avasi lopullisesti 180-vuotiaan kaupungin kulttuurikesän. Tutut näyttelijät, kesäteatterin läheiset ystävät ja yhteyshenkilöt täyttivät katsomon.

Monella oli mielessä ennen esitystä: miten taipuu huippusuosittu englantilainen tv-sarja näyttämölle?

Tv-sarjan näytelmäversion on kirjoittanut Roy Clarke. Näytelmäversion Suomen kantaesitys oli Varkauden teatterissa vuonna 2012. Tänä kesänä näytelmää esitetään myös Porissa.

Pokka pitää -näytelmä on Heinolan kesäteatterin ohjelmiston 19. kesänäytelmä. Näytelmän ohjaus on Jaakko Saariluoman kuuden ohjaus Heinolassa.

Hyacinth Bucketin roolissa nähdään Heinolan kesäteatterissa aikaisemminkin näytellyt Jaana Saarinen. Hän on kertomansa mukaan koko elämänsä ihaillut Hyacinthia, joten ei jää epäselväksi, kuka Heinolankin näytelmässä tekee pääroolihenkilön täydellisyyden tavoittelusta taidetta.

Näytelmän muissa rooleissa ovat: Ulla Tapaninen, Heidi Herala, Emilia Sinisalo, Taisto Oksanen, Seppo Maijala ja Mikko Jurkka.

Näytelmää esitetään 40 kertaa. Näytäntökausi jatkuu heinäkuun 28. päivään saakka.

"The Bucket residence, the lady of the house speaking." -lausahdus on naurattanut satoja tuhansia katsojia television äärellä Suomessa ja nyt Heinolan kesäteatterissa.

Heinolan kesäteatterissa esitetyt näytelmät:

* Piukat paikat (2001)

* Hello, Dolly (2002)
* Viulunsoittaja katolla (2003)
* My Fair Lady (2004)
* Sound of Music (2005)
* Kiss me Kate (2006)
* Lainahöyhenissä (2007)
* Housut pois (2008)
* Piukat paikat (2009)
* Guys and Dolls (2010)
* Ranskalainen pyjama (2011)