Siltojen kaupungin
kotiseutuyhdistys
itäisessä Hämeessä
HEINOLA-SEURA
Heinolan vaakuna
Etusivu
 
Ajankohtaista
 
Aloitteet
 
Galleria
 
Hakemisto
 
Hallinto
 
Historia
 
Juhlat
 
Julkaisut
 
Linkkisivu
 
Tarinatupa
 
Tietovakka
 
Toiminta
    
HEINOLA – "ITÄ-HÄMEEN HELMI"

 

Kirkkolampi – kuvat: Kalevi Peltola
 
 
Katkelma Itä-Hämeen kirjasta vuodelta 1959
 
"Heinola on Itä-Hämeen helmi, sanotaan. Helmi on se myös monen monien kokoistensa ja suurempienkin asutuskeskusten joukossa, joista vain aniharvoilla on niin oma erikoisluonteensa, kuin tällä Jyrängön virran idyllisellä pikkukaupungilla.
 
Sen ympäristömaisemassa jo on kaikki suomalaisen sisämaaluonnon tyypilliset piirteet, ja itse kaupunki sulautuu siihen Luojan käsialaa rikkomatta. Vaikutelma on ehyt, maisema kantaa kaupunkia kämmenellään."
 
Arvo Kippola, esseisti, Itä-Häme -lehden toimittaja
 
 
Arvo Kippolan essee kokonaisuudessaan
 
 

Harjupaviljonki
 
 
Katkelmia Tutustumme Heinolaan -kirjasesta Heinolan kaupungin 150-vuotisjuhlavuodelta 1989
 
 
"Heinola on sitä, mitä suomalainen sisämaankaupunki voi parhaimmillaan olla: pienimittainen, luonnonläheinen, helposti saavutettavissa, mutta kuitenkin jäsennelty kokonaisuus, jonka pohjan muodostaa 200 vuotta vanha ruutuasemakaava."
 
Jarkko Paronen, kaupunginjohtaja
 
 
"Heinolaan on helppo tutustua kävellen, sillä kaupungin sydämestä, torilta, noin yhden kilometrin säteellä sijaitsevat lähes kaikki mielenkiintoiset nähtävyydet.
 
Heinola on vihreä kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Hyvin hoidetut, rehevät puistot ja kaupunkia ympäröivät järvimaisemat antavat tutustumisretkelle upeat puitteet. Kävellen, katsellen ja kuunnellen saa Heinolan menneisyydestä ja nykyisyydestä hyvän läpileikkauksen.
 
Heinola on kesällä hehkeä ja raikas. Puhtaat vedet välkehtivät, rehevät puut viheriöivät lukuisissa vihreän eri sävyissä, puistojen kukkaistutukset tuoksuvat ja ilahduttavat kauneudelle herkistynyttä mieltä. Lämmön ja valon vapauttamat ihmiset kulkevat iloisin ilmein pitkin kesäkatuja.
 
Kesällä Heinola on kauneimmillaan. Kauneudesta, kivasta tekemisestä, auringosta ja erilaisista elämyksistä koottu henkinen ja fyysinen energia on tuiki tarpeellinen voimavara kantamaan meitä kaikkia yli syksyn ja talven."
 
Kirsti Mannersalo, toiminnanjohtaja
 
 

Vanha kaivo, Heinola-Seuran tunnus
 
 
Lisää kuvia
 
 
logo